Руският президент Владимир Путин подписа указ за специални икономически мерки

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за специални икономически мерки
Коментари Харесай

Путин отвръща на удара. Как отговори на санкциите

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за специфични стопански ограничения в отговор на западните наказания. Според указа, оповестен на уеб страницата на Кремъл, на жителите на Русия от 1 март се не разрешава да вършат валутни преводи към чужбина.  

Освен това съветските експортьори ще би трябвало да обръщат 80 % от валутните доходи, начислени по сметките на резиденти от 1 януари, в рубли и да продължат да поддържат коефициент на ликвидност от 80 % в рубли в бъдеще.

Обявяването на тези фрапантни ограничения идва в миг, когато съветската стопанска система се пробва да ускори отбраната си против глобите, оповестени от западните страни в отговор на нашествието на Москва в Украйна.

Съединени американски щати, Европейският съюз и редица други страни оповестиха, че ще изключат някои съветски банки от интернационалната банкова система за заплащания SWIFT и ще спрат всевъзможни транзакции с Руската централна банка.

Тази последна мярка има за цел да обезврежда част от големите валутни запаси, които Русия е натрупала през последните години, най-много с помощта на приходите от продажбата на нефт.

Продажбата на задгранична валута е един от главните принадлежности, употребявани от страните, които желаят да поддържат националната си валута. Рублата се срина през днешния ден по отношение на $ и еврото при отварянето на пазарите, достигайки рекордно ниски равнища.

Западните наказания към този момент накараха Руската централна банка да увеличи внезапно главната си рента през днешния ден до 20 %, с цел да ограничи инфлацията. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР