Руският президент Владимир Путин по време на телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин по време на телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин благодари на Ердоган за размяната на затворници

Руският президент Владимир Путин по време на телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган изрази в четвъртък признателност за размяната на съветския водач Константин Ярошенко с американеца Тревър Рийд, която бе осъществена в Турция, предават ТАСС, Анадолската организация и Ройтерс.

" По време на диалозите бяха разменени отзиви по отношение на размяната (на затворници) сред Русия и Съединени американски щати в Турция през вчерашния ден, както и събитията, свързани с войната в Украйна. По време на диалозите съветският президент Путин благодари на президента Ердоган за размяната на съветския водач Константин. Ярошенко и американския морски пехотинец Тревър Рийд, която се организира през вчерашния ден в Турция под координацията и контрола на Националната разследваща организация (на Турция, MIT).Президентът Ердоган сподели, че посредничеството на Турция в този продан не е единствено знак за смисъла, което (Анкара) придава на мира, разговора и съдействието, само че и смисъла й във връзка с нейната посредническа задача ", споделиха пред кореспонденти от кабинета на турския президент.

Координацията и тесният разговор сред разследващите организации на Руската федерация и Турция ще допринесат за установяването на непоклатимост, сподели Ердоган.

" Президентът Ердоган приказва за нуждата от продължение на координацията и тесния разговор сред разследващите организации. Той сподели, че това ще помогне за попречване на филантропични нещастия в района и за определяне на непоклатимост ", оповестиха от офиса на турския президент пред кореспонденти.

Ердоган и Путин са разискали по телефона и обстановката в Украйна. Турция заявява, че е подготвена да поеме водеща роля в постигането на съглашение сред Русия и Украйна и да работи като медиатор по пътя към него.

Ердоган също по този начин повтори, че Анкара желае да продължи инерцията от мирните преговори между съветски и украински представители, извършени на 29 март в Истанбул.

Впоследствие турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи желанието си да притегли сътрудниците си от двете страни на масата за договаряния.

На договарянията в Истанбул Украйна предложи да одобри безпристрастен статут в подмяна на гаранции за сигурност.

Предложенията ще включват също 15-годишен интервал на съвещания по отношение на статута на анексирания Крим, като те могат да влязат в действие единствено при положение на цялостно преустановяване на огъня.

Русия обаче неколкократно обвини Украйна, че е нарушила споразуменията, сключени по време на договарянията в Турция, заявявайки, че Киев постоянно мени позицията си в договарянията.

По думи на Путин непрекъснатата смяна на позицията на Киев прави  " невероятно постигането на прогрес " в договарянията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР