Руският президент Владимир Путин планира пътуване до съседна Северна Корея,

...
Руският президент Владимир Путин планира пътуване до съседна Северна Корея,
Коментари Харесай

Путин планира пътуване до съседна Северна Корея

Руският президент Владимир Путин възнамерява пътешестване до прилежаща Северна Корея, откакто е получил покана от Пхенян, сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ДПА.

" Надяваме се визитата да се състои и съветският президент да направи посещаване в обозримо бъдеще ", сподели представителят.

След раздор в връзките на Запада с Москва след началото на пълномощабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година Русия се обърна за поддръжка към изолираната в интернационален проект Северна Корея, показва ДПА.

Путин се срещна със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия през есента на предходната година, като се счита, че тогава двамата водачи са разискали оръжейни доставки от Пхенян за Москва.

Повастоящем севернокорейската външна министърка Чое Сон-хюи е на тридневна аудиенция в Москва, където са планувани диалози с съветския ѝ сътрудник Сергей Лавров. Песков сподели, че не е изключена и среща на севернокорейския първи посланик и с Путин.

Близо 50 страни наскоро осъдиха доставките на севернокорейски ракети на Русия и потреблението им против Украйна, показва ДПА. Наблюдатели считат, че двете страни се стремят да разширят оръжейната търговия между тях, макар рецензиите, отбелязва БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР