Руският президент Владимир Путин одобри предложения от премиера Дмитрий Медведев

...
Руският президент Владимир Путин одобри предложения от премиера Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Путин каза да на кабинета

Руският президент Владимир Путин утвърди оферти от премиера Дмитрий Медведев състав на новото съветско държавно управление, откакто двамата го разискаха на среща в Сочи. В новото държавно управление позициите си резервират основни министри от досегашния кабинет, предадоха международните организации.

Министри на икономическото развиване, на финансите, на енергетиката и на търговията още веднъж ще бъдат Максим Орешкин, Антон Силуанов, Александър Новак и Денис Мантуров. Постовете си резервират също министрите на правораздаването и на вътрешните работи Александър Коновалов и Владимир Колоколцев. Начело на министерството на превоза на мястото на Максим Соколов застава досегашният заместник-министър по превоза Евгений Дитрих.

Сергей Лавров остава министър на външните работи, а Сергей Шойгу - министър на защитата.





Сменен е и министърът на селското стопанство. Досега това беше Александър Ткачов. Новият министър е Дмитрий Патрушев, който е президент на държавната Руска стелскостопанска банка (Росселхозбанк). Начело на министерството на изключителните обстановки вместо Владимир Пучков ще бъде Евгений Зиничев, който бе заместник-ръководител на Федералната работа за сигурност.

Вицепремиерът по спортните въпроси Виталий Мутко е преназначен за вицепремиер, отговарящ за строителството. Мутко се оказа в центъра на интернационален допингов скандал.

Той бе министър на спорта от 2008 година до 2016 година През това време той беше основен уредник на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година Преди две години бе назначен за вицепремиер по спортните въпроси. В отчет на Световната антидопингова организация (САДА) и на Международния олимпийски комитет (МОК) Мутко е упрекван, че е изиграл основна роля в "институционализиран допингов механизъм " в Русия в интервала 2011 година - 2015 година

В отчета на МОК и на САДА Мутко бе упрекнат за 11 случая на допинг, укрити от съветските управляващи в интервала 2012 -2015 година, касаещи футболисти.

Русия призна, че има проблеми с антидопинговите ограничения и че съществуват обособени случаи на състезатели, приемали допинг, само че постоянно е отричала съществуването на проведена от страната система за допинг на спортистите.



В новото държавно управление министър на спорта си остава Павел Колобков. Президентският декрет за назначенията ще блъде подписан по-късно през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР