Руският президент Владимир Путин нареди Запорожката атомна електроцентрала да бъде

...
Руският президент Владимир Путин нареди Запорожката атомна електроцентрала да бъде
Коментари Харесай

Путин издаде указ за преминаването на АЕЦ „Запорожие“ под контрола на Русия

Руският президент Владимир Путин подреди Запорожката атомна електроцентрала да бъде трансферирана " под контрола " на Русия. Това оповестяват съветските медии.

Публикуван е и подобаващ декрет. Той обрисува детайлности за по този начин наречения статут на Запорожката атомна електроцентрала, най-голямата в Европа и благосъстоятелност на Украйна.

Припомняме, че по покана на държавното управление на Украйна Международната организация за атомна сила на Организация на обединените нации образува задача за посещаване на краткотрайно окупираната Запорожка атомна електроцентрала. В него участваха 14 интернационалните специалисти, ръководени от генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси.

Въпреки дейния съветски обстрел на град Енергодар и инспекционните коридори, той дойде в АЕЦ на 1 септември. Мисията прекара в нуклеарното оборудване по-малко от три часа, след което главната част от експертите си потеглиха - петима представители на МААЕ останаха на място до 3 септември. Но от организацията се надяват, че ще съумеят да обезпечат непрекъснато наличие в АЕЦ.

Според чиновник на станцията инспекторите са пътували и са взаимодействали с личния състав на АЕЦ единствено в наличието на съветски военни и чиновници на Росатом. Той назова обстановката " цирк ". А консултант на вътрешния министър разказа задачата като „ обиколка на незанимателен екскурзиант в незанимателен музей “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР