Руският президент Владимир Путин каза в интервю за телевизия Фокс

...
Руският президент Владимир Путин каза в интервю за телевизия Фокс
Коментари Харесай

Путин: Тръмп смята Крим за част от Украйна

Руският президент Владимир Путин сподели в изявление за телевизия Фокс нюз, че американският му сътрудник Доналд Тръмп счита Крим за част от Украйна, съобщи ТАСС.

" Информирани сме за позицията на президента Тръмп, че Крим е част от Украйна. Той ми го сподели през днешния ден ", съобщи в Хелзинки Путин в изявление за журналиста Крис Уолъс от Fox News. Путин акцентира, че съгласно Москва Крим не е анексиран и че популацията е гласувало за присъединение към Русия. " Ако това е анексия, тогава какво е демокрацията ", попита съветският президент.

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати не трябва да стават заложници на американското следствие за интервенция на Русия в предизборната акция в Съединени американски щати през 2016 година " За мен е задоволително ясно, че става дума за вътрешнополитическа битка в Съединените щати ", продължи Путин.

Той сподели това в отговор на въпрос за следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър, който упрекна 12 сътрудници на съветското разузнаване преди вчерашната среща на върха Путин - Тръмп в Хелзинки. " Не бива връзките сред Русия и Съединени американски щати да бъдат заложници на вътрешнополитически битки ", добави съветският президент.

Той назова неоснователни обвиняванията за отравяне на още двама души с нервнопаралитичното вещество Новичок във Англия след отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му.

Путин е споделил на Тръмп, че Русия е подготвена да продължи действието на Договора за понижаване на стратегическите оръжия СТАРТ след приключването му пред 2021 година " Уверих президента Тръмп, че Русия е подготвена да продължи този контракт, само че първо би трябвало да се споразумеем по съответните неща, тъй като имаме въпроси към американските ни сътрудници. Ние считаме, че те не извършват напълно контракта, само че това би трябвало да решат специалистите ", сподели Путин.

Той отхвърли обвиняванията, че се е трансформирал след първото му избиране за президент на Русия през 2000 година, когато е бил хвален като модернизатор и демократ. " С нищо не съм се трансформирал, аз съм подобен, какъвто съм, какъвто бях. Избран бях за президент на Руската федерация като възрастен мъж. На тази възраст отношението към живота не се трансформира, само че би трябвало да се реагира на протичащото се към нас ", сподели Путин.

Русия не разполага с никакви материали, които биха компрометирали президента на Съединени американски щати, съобщи още Путин, представен от ТАСС.

" Нямаме никакъв компромат и не можем да имаме. Страхувам се да не обидя господин президента Тръмп и да се проявя студенина, само че преди да разгласи, че ще бъде претендент за президент, той не представляваше никакъв интерес за нас ", сподели съветският президент.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР