Руският президент Владимир Путин и беларуският му колега Александър Лукашенко

...
Руският президент Владимир Путин и беларуският му колега Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Вечна дружба! Путин и Лукашенко подписаха декрет за интеграция на Русия и Беларус

Руският президент Владимир Путин и беларуският му сътрудник Александър Лукашенко подписаха указ за интеграция на онлайн съвещание на Висшия държавен съвет на Съюзната страна, съобщи " Новости ".

Този документ утвърждава главните посоки за използване на наредбите на Договора за основаване на Съюзната страна за 2021-2023 година и 28 стратегии.

" Виждам, че Путин подписа, и аз ще подпиша ", означи Лукашенко.

Както акцентира Путин, подписването на декрета за интеграция било стъпка напред, която била в интерес на жителите на двете страни и не била обвързвана с вътрешнополитическата обстановка.

Освен това държавните ръководители одобриха идея за миграционна политика и утвърдиха военна теория. Както означи по време на съвещанието Лукашенко, страните имат намерение да укрепят районната формация на войските, която към този момент служи като благонадежден щит.

Програмите за Съюзната страна допускат интеграция на валутните системи, общи правила за облагане с косвени налози, битка с тероризма, съвместен достъп до държавни покупки и държавни поръчки. Освен това макроикономическата политика ще стане единна, страните ще интегрират платежните си системи и ще хармонизират паричо-кредитната политика, ще образуват общи пазари на нефт и газ и т. н.

Русия и Беларус подписаха контракт за основаването на Съюзната страна на 8 декември 1999 година Към 20-годишнината на документа беше основана работна група за създаване на отраслови пътни карти. Впоследствие Москва и Минск ги преформатираха в съюзни стратегии за интеграция. Повечето от тях са разчетени до 2025 година, някои до 2027 година И Москва, и Минск неведнъж са подчертавали, че съюзните стратегии не съдържат политически въпроси, свързани със загубата на суверенитет.

Съюзните стратегии бяха утвърдени при започване на септември.

Държавният секретар на Съюзната страна Мезенцев сподели по-рано, че одобряването на пакет от 28 съюзни стратегии ще стане нов стадий в развиването на Съюзната страна. По думите му по този начин държавните глави ще " дефинират по-нататъшния път на развиване, ще дефинират друго равнище на доближаване в икономическата сфера, в промишления и финансов капацитет на Беларус и Русия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР