Руският патриарх Кирил ще изпрати нов предстоятел на руската църква

...
Руският патриарх Кирил ще изпрати нов предстоятел на руската църква
Коментари Харесай

Врагът на човешкия род. Патриарх Кирил изпраща нов предстоятел на руската църква

Руският патриарх Кирил ще изпрати нов предстоятел на съветската черква в София, с цел да може тя да отвори порти скоро. Това се споделя в на уеб страницата на Московската патриаршия от 4 октомври.

Храмът " Св. Николай Чудотворец ", откакто през септември предстоятелят архимандрит Васиан и свещениците, че са опасност за националната сигурност.

След това българският патриарх Неофит свещеници, които да поемат богослуженията, само че постройката остана затворена, защото по документи е благосъстоятелност на съветското посолство, макар че е част от софийската епархия.

Светият Синод заяви, че Неофит е уведомил съветския патриарх и чака от посолството да отвори църквата допустимо най-скоро.

" Предстоятелят на Руската православна черква е уведомил българския патриарх Неофит, че Светият синод на Московската патриаршия скоро ще назначи нов предстоятел, с цел да бъдат отворени вратите на храм. " Св. Николай " допустимо най-скоро ", се споделя в позицията, която идва в отговор.

Българските свещеници, благословени от патриарх Неофит да служат в храма, са осведомени с позицията и чакат в идващите дни църквата да отвори, са удостоверили те пред Българска национална телевизия.

Руският патриарх показва убеденост, че " политическите сили, зад които стои врагът на човешкия жанр, няма да съумеят да разрушат вековните връзки, които са в основата на съдействието на Руската и Българската православни църкви ".

В позицията на Кирил се споделя още, че решението на българските управляващи е " невиждано в актуалната история " и показва " надълбоко страдание от потреблението на унизителни и дискриминационни ограничения против духовниците с очевидната цел да накърнят другарските връзки сред братските нации и църкви-сестри ". Това е несъмнено като " вражески и неправдив акт ".

След изгонването на архимандрит Васиан и другите свещеници, за които има данни, че са били шпиони, инспекция на Свободна Европа за сподели, че съгласно документите в Агенцията по вписванията и Държавната организация " Архиви " тя е на съветското посолство от 1997 година От Министерството на правораздаването обаче излязоха с позиция, че е нужна по-задълбочена инспекция.

Пред Българска национална телевизия нотариусът, изповядал договорката, сподели, че при прехвърлянето е възложен крепостен акт от 1898 година Впоследствие дали е осъществено закононарушение при промяната на собствеността.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР