Руският патриарх Кирил падна по време на литургия в църква

...
Руският патриарх Кирил падна по време на литургия в църква
Коментари Харесай

Божи знак: Руският патриарх се сгромоляса по време на литургия

Руският патриарх Кирил падна по време на литургия в черква в Новорусийск. Той обаче не е получил сепиозни контузии. Причината за случая е бил мокрият от светената вода под, показа самият патриарх по време на своята проповед. Самият Кирил поръси преди този момент миряните със светена вода.

„ Това, че през днешния ден паднах, не значи нищо. Просто подът е нов, в него можеш да се огледаш – толкоз е ослепителен и равен. Но когато върху него падне вода, даже и светена, стартират да работят законите на физиката. Днес имах злощастно прекарване на този прелестен под. Но по Божията благосклонност, без всевъзможни последствия “, сподели по-късно Кирил, чиято проповед бе излъчена по съветските малките екрани.



На фрагменти в обществените мрежи се вижда по какъв начин 75-годишният предстоятел на Руската православна черква се похлъзва и с все мощ пада под тил на мраморния под. Неговите телохранители, както и духовници незабавно се спускат да го вдигнат.

Патриарх Кирил е считан за един от най-верните съюзици на президента Владимир Путин. Противниците на архиерея незабавно видяха в рухването му Божи знак и разясниха, че това е отмъщение поради това, че Кирил поддържа съветската военна експанзия против Украйна. На 27 февруари той я дефинира като стълкновение със „ силите на злото “, опълчили се против историческото „ единение “ на Русия и Украйна.



По-късно съветският патриарх упрекна демократичните западни полезности – и по-специално гей парадите – за " началото на военните дейности " на Русия в Украйна. Така на практика той оправда разпоредената от президента Путин война против прилежащата страна. Патриархът направи това в своята проповед, оповестена и на формалния уебсайт на Московската патриаршия, във връзка Сирни заговезни -или Прошка, отбелязвана в православния свят на 6 март.



Путин стартира кръвопролитната " специфична интервенция " на 24 февруари със задача " демилитаризация и денацификация " на Украйна, откакто призна двете разколнически територии в източната част на страната за самостоятелни републики.

Патриарх Кирил обаче сподели, че войната в действителност е поради разделянето сред последователите на гей-парадите – или западните държавни управления, които ги позволяват – и техните съперници в сепаратистките региони на Източна Украйна.



" В Донбас има отменяне, кардинално отменяне на по този начин наречените полезности, които се оферират през днешния ден от тези, които претендират за международна власт. Днес има подобен тест за преданост към тази власт, един тип пропуск към оня " благополучен " свят, света на несъразмерното ползване, света на показната " независимост ". Знаете ли какъв е този тест? Тестът е доста елементарен и в това време ужасяващ - това е гей-парадът. Изискванията към мнозина да вършат гей-парад са тест за преданост към този доста всесилен свят; и знаем, че в случай че хората или страните отхвърлят тези претенции, тогава те не влизат в този свят, те стават непознати за него ", сподели преди време патриарх Кирил.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР