До полунощ валежите и в Източна България ще спрат, съобщиха

...
До полунощ валежите и в Източна България ще спрат, съобщиха
Коментари Харесай

НИМХ обяви за голям обрат с времет

До среднощ преваляванията и в Източна България ще спрат, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. След среднощ облачността и там ще се раздра, ще намалее и до сутринта в цялата страна ще бъде най-вече ясно. Северозападният вятър ще отслабне.

В събота ще бъде най-вече слънчево.

В утринните часове тук-там в равнините и низините видимостта ще бъде понижена. След обяд основно над източните и планинските региони ще се развива купеста облачност, само че ще бъде без превалявания. В североизточната половина от страната ще духа слаб, северозападен вятър, а в югозападната ще бъде съвсем безшумно. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 26° и 31°, в София – към 26°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и едва ще се намали.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там видимостта ще бъде понижена. След обяд ще се развива купеста облачност, само че ще бъде без превалявания. Ще духа слаб, преди обяд по северното крайбрежие – към момента сдържан, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд – с купеста облачност. Ще духа сдържан, северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра – към 14°.

В неделя и понеделник ще бъде най-вече слънчево, след обяд – с развиване на купеста облачност.

Има дребна възможност за изолирани краткотрайни превалявания, основно в планините, а в понеделник – и в Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб, от северозапад, а в нощните часове в доста региони ще стихва. Температурите едва ще се покачат и в понеделник оптималните ще бъдат сред 28° и 33°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР