31 деца от Добрич са пътували в автобуса, който катастрофира

...
31 деца от Добрич са пътували в автобуса, който катастрофира
Коментари Харесай

Няма сериозно пострадали при катастрофата с автобус с деца край Търговище

31 деца от Добрич са пътували в рейса, който катастрофира край Търговище през днешния ден. Те са били на екскурзия. Инцидентът стана към 11.30 ч. преди обед.

Всички деца са прегледани в МБАЛ Търговище и е открито, че няма тежко потърпевши, единствено са били уплашени.

" 20 деца бяха разпределени като ненежудаещи се от допълнитерлни грижи. На някои от децата, които бяха в потрес, беше оказана помощ. След към 3-4 часа към този момент беше организиран превоз и всички си отидоха, изясни доктор Свилен Съботинов, дежурен доктор в детското поделение на болничното заведение.

16-годишният юноша, пътувал с групата, за който беше обявено, че има фрактури, е без пострадвания. По преценка на лекарите е настанен в хирургично поделение за наблюдаване.

" Състоянието му е устойчиво - съответен, контактен, без никакви фрактури. Настанен е в отделението по хирургия на болничното заведение за наблюдаване. Всички 31 деца бяха прегледани. На тези, на които се постановяваха фотоси с рентген, са направени. Слава богу, нито едно от децата няма фрактури на крака. Бяха настанени в отделението по педиатрия за да се стоплят и бяха посетени от БЧК-Търговище - донесоха им храна и питиета ", уточни доктор Теодора Буцева, зам.-директор на МБАЛ-Търговище.

След произшествието рейсът е изтеглен, като аргументите за случая се обясняват. Участъкът не е бил затварян за придвижване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР