Руският опозиционер Алексей Навални потвърди пристигането си в затвор, който

...
Руският опозиционер Алексей Навални потвърди пристигането си в затвор, който
Коментари Харесай

Аз съм вашият нов Дядо Мраз: Навални потвърди, че е в затвор в Арктика

Руският опозиционер Алексей Навални удостовери идването си в затвор, който дефинира като покрит със сняг над Полярния кръг.

Той съобщи, че е в чудесно въодушевление макар уморителното 20-дневно пътешестване до такава степен, заяви Reuters.

Навални разгласява настояща информация в Х (Twitter) посредством юристите си, откакто сподвижниците му изгубиха връзка с него за повече от две седмици, без да получат информация къде е отведен, което провокира угриженост от страна на западните политици.

" Не се тормозете за мен. Аз съм добре. Ужасно се веселя, че най-сетне съумях да стигна дотук ", съобщи Навални в обществените мрежи.

В понеделник негов представител съобщи, че 47-годишният критик на Путин е бил проследен до наказателната колония IK-3, ситуирана северно от Полярния кръг, в Харп в Ямало-Ненецкия район на към 1900 км североизточно от Москва.

" Аз съм вашият нов Дядо Мраз ", написа шеговито Навални в първия си пост от новия затвор, като отпратка към суровите климатични условия там.

" Е, в този момент имам палто от овча кожа, шапка ушанка, а скоро ще получа и валенки (традиционни съветски зимни обувки). 20-те дни на преместването бяха много уморителни, само че към момента съм в чудесно въодушевление, както се поставя на Дядо Мраз. ", добавя Навални.

9/9 Since I'm Santa Claus, you're probably wondering about the presents. But I am a special-regime Santa Claus, so only those who have behaved very badly get presents????
— Alexey Navalny (@navalny) December 26, 2023
Новият затвор, в който е изместен, е прочут като колонията " Полярен вълк " и се счита за един от най-тежките в Русия.

Повечето пандизчии там са наказани за тежки закононарушения. Зимата е сурова - и през идната седмица температурите се чака да паднат до към минус 28 градуса по Целзий, добавя Reuters.

Според вестник " Московский комсомолец " пандизът е учреден през 60-те години на предишния век като част от тогавашната система на руските лагери за насилствен труд ГУЛАГ на към 60 км северно от Полярния кръг.

Според говорителката на Навални Кира Ярмиш, решението за преместването му на такова отдалечено и място има за цел да го изолира, да затрудни живота му и да затрудни достъпа на неговите юристи и съдружници до него.

Навални, който благодари на поддръжниците си за загрижеността им за неговото благоденствие по време на дългото пренасяне, съобщи, че е видял охранители с картечници и кучета пазачи към пандиза. Иначе, през прозореца на килията си вижда единствено ограда.

Опозиционерът, който отхвърля всички обвинявания, по които е наказан, твърди, че е вкаран в пандиза, тъй като съветският политически хайлайф го счита за опасност.

Кремъл твърди, че той е наказан нарушител и показва него и поддръжниците му като екстремисти, свързани с разследващата организация Централно разузнавателно управление на САЩ, която съгласно тях се пробва да дестабилизира Русия.

Навални си завоюва възхищението на разнородната съветска съпротива за това, че през 2021 година непринудено се завърна в Русия от Германия, където беше лекуван след опит да бъде токсичен с нервнопаралитично вещество.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР