Руският министър на външните работи Сергей Лавров остро разкритикува политиката

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров остро разкритикува политиката
Коментари Харесай

Москва отново критикува политиката на Запада към Беларус

Руският министър на външните работи Сергей Лавров остро разкритикува политиката на западните страни по отношение на Беларус, като в същото време подсети на президента Александър Лукашенко поетите от него задължения към Владимир Путин.

Сергей Лавров се срещна през вчерашния ден в Минск с Александър Лукашенко, взе участие в взаимно съвещание на колегиите на външнополитическите ведомства на Русия и Беларус и даде обща конференция с беларуския си сътрудник Владимир Макей.

Лавров упрекна Вашингтон и някои европейски столици в интервенция във вътрешните работи на суверенни страни:

„ Продължават да употребяват нечистите способи на по този начин наречените цветни революции, в това число манипулиране на публичното мнение, основаване и поддръжка на искрено антиправителствени сили, подпомагане при радикализирането им. Виждаме в каква степен тези способи се ползват във връзка с Република Беларус “.

По време на срещата си с Лукашенко по-рано Лавров загатна, че Кремъл чака от беларуския водач да извърши поетите от него задължения, а точно конституционна промяна и предварителни президентски избори:

„ Вие предложихте поредност от начинания, които считам за доста значими за беларуското общество. Както президентът Путин нееднократно е подчертавал, ние сме заинтригувани от реализацията на тези начинания “.

Познавачите на руско-беларуските връзки в Москва и в Минск означават, че търпението на Путин към Лукашенко не е безгранично. Както и че продължаващата поддръжка за беларуския водач става все по рискована и неизгодна за Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР