Руският министър на отбраната Сергей Шойгу ще бъде сериозно затруднен

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу ще бъде сериозно затруднен
Коментари Харесай

Реформата в руската армия - Москва се мобилизира за след войната в Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу ще бъде съществено усложнен да реализира декларираната цел - да усили числеността на въоръжените сили до 1.5 млн. бойци и да възвърне някои от организационните структури, съществували по руско време.

разисква в ежедневната си сводка за войната в Украйна английското военно разузнаване .

" Плановете на Шойгу са сигнал, че съветското управление е доста евентуално да преценя, че нарасналата неядрена военна опасност ще продължи доста години след актуалната война с Украйна ", показват английските военни.

" Въпреки това е доста евентуално Русия да срещне компликации с обезпечаването на личен състав и съоръжение за плануваното разширение ", написа военното разузнаване на Обединеното кралство. Този песимизъм се споделя и от доста от самостоятелни наблюдаващи.
 ISW: Руската войска - огромни промени, само че със подозрителен триумф
ISW: Руската войска - огромни промени, само че със подозрителен триумф

Това написа в ежедневната сводка на " Института за проучване на войната "

Британските разузнавачи напомнят оповестения от Шойгу проект да усили числеността на армията до един милион и половина души сред 2023 и 2026 година Това е нарастване е с 11% по отношение на оповестеното единствено преди няколко месеца нарастване на числеността на личния състав, само че по финансови данни съгласно бюджета за заплати на военните - до 1,35 милиона души .

Шойгу разгласи и възобновяване на Московския и Ленинградския военни окръзи , което, както показва английското военно ведомство, значи " отчасти връщане към руската организация на силите в Западна Русия ". Планира се и основаването на нов армейски корпус в Карелия, покрай финландската граница .
 Русия усилва фрапантно бюджета за защита през 2023 година
Русия усилва фрапантно бюджета за защита през 2023 година

Със 150% скачат плануваните средства за МО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР