Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи да се оборудват

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи да се оборудват
Коментари Харесай

Шойгу: Русия ще предаде трофейно западно оръжие на сепаратистите в Донбас

Руският министър на защитата Сергей Шойгу предложи да се оборудват националните опълчения на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) със системи за противовъздушна защита, включително портативни системи за противовъздушна защита (ПЗРК), в това число западни мостри, пленени от съветските военни в Украйна, предава ТАСС.

" На фона на обстоятелството, че има неконтролирани доставки на разнообразни оръжия в Украйна, имаме предложение да се обезпечи по-висока бойна дарба на милицията на ЛНР и ДНР посредством прекачване на средства за противовъздушна защита, по-специално ПЗРК и противотанкови ракетни системи ", сподели министърът на защитата в петък на среща на съветския президент Владимир Путин с непрекъснати членове на Съвета за сигурност.

Путин е подкрепил самодейността на Шойгу за прекачване на създадено на Запад оръжие, което се е оказало в ръцете на съветските военни, на военните на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.

Според представителя на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков бойците от сепаратистките региони в Донбас са стегнали пръстена към стратегическия град Мариупол и са завладяли град Волноваха.

Информация за починалите и ранените както от украинска, по този начин и от съветска страна не се оповестява към този момент трети ден.

Междувременно Съединени американски щати отхвърлиха предложенията за изпращане на изтребители МиГ в Украйна през американска база, заявявайки, че Киев има по-голяма потребност от наземни оръжия, с цел да отблъсне съветската инвазия, оповестява " Франс прес ".

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс съобщи, че Украйна е разкрила, че наземните отбранителни системи са по-ефективни, с цел да отвърнат на удара на военновъздушните сили на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР