Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че изпращането

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че изпращането
Коментари Харесай

Ескалация! Шойгу с остро предупреждение към НАТО

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели през днешния ден, че изпращането на западно оръжие в Украйна интензивно въвлича НАТО в спора, и предизвести, че това може да докара до " непредвидимо равнище на ескалация ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Съединени американски щати и съдружниците им се пробват да удължат оптимално спора ", съобщи Шойгу.
-->
" За да реализират това, те започнаха да доставят тежки нападателни оръжия и намерено приканват Украйна да завладее наши територии. Всъщност сходни стъпки въвличат страните от НАТО в спора и това може да докара до непредвидимо равнище на ескалация ", добави съветският министър на защитата.

Краят на войната в Украйна е надалеч, предвижда на 31 януари някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който приказва пред комисиите на Европейския парламент по външни работи и по защита. Расмусен прикани за даване на повече и по-тежки оръжия за украинските войски.

Вместо да чакаме нахлуване напролет, по-добре да бъдем подготвени за директно идни масирани удари, настоя Расмусен.

Най-добрият метод войната да завърши бързо, е съдружниците на Украйна да се приготвят за дълъг спор. Това е най-хубавият път за постигането на мир. Ако (руският президент Владимир) Путин успее в Украйна, ще продължи напред, уточни той.

Той дефинира като исторически решенията за даване на западни танкове на Украйна.

Путин вярваше, че ще разедини Европа и това ще ограничи поддръжката за Украйна; надяваше се, че опасността за приложимост на нуклеарно оръжие ще ограничи помощта за Киев, добави Расмусен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР