Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира военна фабрика, произвеждаща

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира военна фабрика, произвеждаща
Коментари Харесай

Шойгу инспектира производството на ракетите „Сармат“, надява се те да решат войната

Руският министър на защитата Сергей Шойгу инспектира военна фабрика, произвеждаща междуконтиненталната ракета " Сармат ", заявявайки, че скоро ще бъде подготвена за приложимост, гласи съботна обява на неговото министерство в Telegram.

„ Сармат “ е в положение да носи голям брой нуклеарни бойни глави и е измежду ракетите от последващо потомство на Русия, които Путин дефинира като " непобедими ", напомня Агенция Франс Прес.

Министерство на защитата разгласява фрагменти на обиколка на Шойгу и други военни във фабриката „ Крамаш “ в сибирския град Красноярск. Шойгу сподели, че ракетният комплекс с огромен обхват " ще стане основата на наземната формация на стратегическите нуклеарни сили на Русия ". Ракетата " Сармат " ще бъде " сложена на бойно дежурство в близко бъдеще ", се споделя в изказване на министерството.

Президентът Владимир Путин в четвъртък сподели, че Русия съвсем е приключила работата по " Сармат ", откакто Москва по-рано тази година разгласи, че е тествала сполучливо ракетите. Путин сподели, че " в действителност неповторимото оръжие ще ускори бойния капацитет на нашите въоръжени сили, надеждно ще обезпечи сигурността на Русия от външни закани ".

Ударен от невиждан западен санкционен режим, Кремъл се обърна към военновременна стопанска система. Той усили разноските за защита с 68 % за 2024 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР