Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани днес администраторите на YouTube да

...
Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани днес администраторите на YouTube да
Коментари Харесай

Москва поиска от YouTube да разблокира каналите на руските държавни медии

Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани през днешния ден админите на YouTube да разблокират десетките медийни канали, финансирани от Русия, заяви ДПА.

От съветската организация заплашиха с " техническа интервенция ", в случай че каналите не бъдат възобновени.

Това може да значи, че достъпът до " ЮТюб " може да бъда неразрешен за потребителите на съветска територия. Досега Русия е подхванала сходни ограничения против " Туитър ", Инстаграм " и " Facebook ".

На 1 март админите на платформата YouTube, притежавана от " Google ", оповестиха, че стопират каналите на съветските държавни медии, тъй като нарушават вътрешните правила, забраняващи " наличие, което отхвърля, омаловажава или опростява добре документирани прояви на принуждение ". Московските медии да вземем за пример не разказват актуалните събития в Украйна като война, а като " специфична военна интервенция за освобождението на рускоезичното население от украинските националистически сили ".

Броят на обхванатите от мярката канали възлиза на 54, измежду които малките екрани като РБК, НТВ и ТНТ, както и съветски радостанции и новинарски организации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР