Руският комуникационен регулатор заяви в петък, че е блокирал Фейсбук

...
Руският комуникационен регулатор заяви в петък, че е блокирал Фейсбук
Коментари Харесай

Русия блокира Facebook

Руският информационен регулатор съобщи в петък, че е блокирал " Facebook " (Facebook) като отговор на рестриктивните мерки на достъпа до съветски медии на платформата, съобщи Ройтерс.

Федералната работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и всеобщите медии (Роскомнадзор) съобщи, че е имало 26 случая на дискриминация против съветски медии от страна на Фейсбук от октомври 2020 година насам, като достъпът е стеснен до поддържани от страната канали като RT и осведомителната организация РИА.

Агенция Ройтерс показва, че на този стадий няма коментар от страна на Meta Platforms. По-рано тази седмица компанията съобщи, че е лимитирала достъпа до RT и Sputnik в целия Европейски съюз и намалява в международен мащаб наличието от страниците на съветските държавни издания в Фейсбук и сметки в Instagram, както и изявления, съдържащи връзки към тези издания в Фейсбук.

Роскомнадзор отчасти ограничи достъпа до " Facebook " на 25 февруари.

По-рано денем " Майкрософт " (Microsoft) разгласи решението си да спре продажбата на свои артикули и да дава услуги в Русия поради обстановката в Украйна и в унисон със глобите, наложени от Европейския съюз, СЩ и Англия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР