Руският журналист Дмитрий Муратов каза днес, че възнамерява да продаде

...
Руският журналист Дмитрий Муратов каза днес, че възнамерява да продаде
Коментари Харесай

Руски нобелов лауреат дарява медала си в помощ на бежанците от Украйна

Руският публицист Дмитрий Муратов сподели през днешния ден, че има намерение да продаде на търг своята Нобелова премия за мир за 2021 година, с цел да събере средства за украинските бежанци, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Муратов прикани посредством самостоятелния вестник " Новая газета ", чийто основен редактор е, хората да " подаряват за бежанци, ранени и деца, които се нуждаят от незабавно лекуване, това, което е скъпо за тях и има стойност за други ".

Журналистът е отправил запитвания към аукционни къщи дали могат да провеждат подобен търг.

Миналата година Муратов сподели, че е дарил парите, които получи дружно с Нобеловата премия, за разнообразни дела, измежду които самостоятелни медии, московски подслон за неизлечимо заболели и за грижи за деца с проблеми с гръбнака. Той добави, че няма да остави за себе си нищо от премията, напомня Ройтерс.

В началото на този месец вестникът на Муратов заяви, че ще отстрани материалите за военната инвазия на Русия в Украйна от уеб страницата си поради цензура.

" Новая газета " и аз персонално взехме решение да дарим медала от Нобеловата премия за мир за 2021 година на фонд за украинските бежанци " написа в публикация, подписана от Муратов. " Вече има над 10 милиона бежанци. Помолих акционни къщи да се отзоват и да организираме търг за тази международно известна премия ", добавя основният редактор на вестника.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР