Руският гигант Лукойл обяви днес, че е подписал споразумение за

...
Руският гигант Лукойл обяви днес, че е подписал споразумение за
Коментари Харесай

Лукойл купува бензиностанциите и завода на Shell в Русия

Руският колос Лукойл разгласи през днешния ден, че е подписал съглашение за придобиване на 100% дял в Shell Oil LLC, която се занимава с продажба на дребно на петролни артикули и произвеждане на смазочни материали в Русия.

Активите на компанията включват 411 бензиностанции, ситуирани най-вече в Централния и Северозападния федерален окръг на Руската федерация, както и цех за произвеждане на смазочни материали в Тверска област.

Сделката ще бъде приключена след приемане на утвърждението на Федералната антимонополна работа. Според съглашението повече от 350 чиновници на Shell Oil LLC ще поддържат трудови връзки с новия притежател, сподели представител на Shell.

По-рано Shell Oil съобщи, че компанията краткотрайно ще спре работата на мрежата си от бензиностанции в Русия и завода в Торжок, с цел да подсигурява по-нататъшната продажба на компанията на нов притежател.

На 28 февруари, по отношение на войната в Украйна, Shell разгласи отдръпването си от всички взаимни планове с Руската федерация, в това число Северен поток 2 и плана за полутечен природен газ Сахалин 2 (27,5% от акциите).

А на 8 март разгласи желанието си да стартира поетапен отвод от съветски петролни артикули и природен газ. Компанията спря да купува съветски недопечен нефт на спот пазара и не възобнови дълготрайни петролни контракти с съветски снабдители, оповестява ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР