Руският футболен съюз може да влезе в Азиатската футболна конфедерация

...
Руският футболен съюз може да влезе в Азиатската футболна конфедерация
Коментари Харесай

Ето какво ще прави Русия, ако УЕФА я изключи

Руският футболен съюз може да влезе в Азиатската футболна конфедерация при положение на отнемане или прекъсване на участие в УЕФА, пишат съветските медии, пише gong.bg.

В Русия чакат конгреса на ФИФА в Доха в четвъртък, като решенията от него може да окажат съществено въздействие върху бъдещето на съветския футбол. 

На събранието на ФИФА  може да се повдигне въпросът за прекъсване на участието или изключване на Руския футболен съюз, като разновидностите са два:

1. Дисквалификация за две години, едната от които може да е условна

2. Постоянно прекъсване на участието на РФС за неопределен срок.

При вторият вид на изключване от УЕФА е допустимо Русия да изиска присъединение към Азиатската конфедерация. 

Почетният президент на Руския футболен съюз (РФС) Вячеслав Колосков призна, че има огромна възможност въпросът за Русия да бъде прегледан на идния конгрес.

" Трябва да се подготвим за всички разновидности при разглеждането на този въпрос. Всичко може да остане на равнището, което е в този момент - възбрана за присъединяване в надпревари под егидата на ФИФА и УЕФА. Но може да има цялостно изключение. Това е най-тежкият вид, защото ще отнеме дълга процедура за наново влизане. Разбира се, ще можем да спорен решението в арбитражния съд, в случай че то не ни устройва. Няма учредения за налагане на наказания. РФС не е нарушил никакви правила ", сподели Колосков пред " Спорт експрес ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР