Руският фонд Петербургска политика направи класация на най-влиятелните политици -

...
Руският фонд Петербургска политика направи класация на най-влиятелните политици -
Коментари Харесай

"Петербургска политика": Медведев, Собянин, Шойгу... Кой ще е следващият президент на Русия?

Руският фонд " Петербургска политика " направи ранглиста на най-влиятелните политици - възможни приемници на президента Владимир Путин.

Сред целия кадрови запас от висшия сан най-близо до Путин стои министър председателят Дмитрий Медведев, отбелязва " Комерсант " по отношение на предстоящите следващата година в Русия президентски избори.

Експерти считат политиците, включени в класацията, за участници в бъдещата ръководеща коалиция от интервала 2018-2024 година Те проучват също триумфите и несполуките на политиците в Русия и честотата на срещите им с Владимир Путин през лятото.

Втори след министър-председателя Медведев е кметът на Москва Сергей Собянин. В първата петорка виждаме още губернатора на Тулска област Алексей Дюмин, министъра на защитата Сергей Шойгу и председателката на горната парламентарна камара - Съвета на федерацията, Валентина Матвиенко.

На 18-о от общо 20 места е подложен известният опозиционер Алексей Навални, при все това той в никакъв случай не се е срещал с съветския президент, отбелязва изданието, представено от Би Би Си.

За промяна на поколенията в съветската власт загатна този месец на среща с млади политолози шефът на Фонда за развиване на гражданското общество Константин Костин, консултант на Сергей Кириенко - първия зам.-ръководител на президентската администрация.

" Всички доста се опасяват да приказват за това, само че би трябвало да признаем, че след 10-15 години Русия ще има различен президент и държавно управление, други хора ще са на командните постове ", сподели той.

Фонд " Петербургска политика " показва нещата внимателно и внимателно, разяснява наблюдаващият Константин Калачов.

" Темата за приемници (на Путин) в последно време звучи все по-често, което не е най-хубавият декор за мартенските избори ", цитира специалиста " Ведомости ". Има разбиране, че Путин на процедура е изчерпал дневния си ред, към този момент е вписан в историята и се постановат промени - Путин наподобява съвсем несъответстващ с някакъв иновационен сюжет, счита Калачов.

Темата за правоприемник на Путин въобще не се разисква през днешния ден, твърди обаче Андрей Колядин, откривател от близкия до Кремъл неправителствен Експертен институт за обществени изследвания.

Според него вероятностите Путин да бъде заменен са далечни и никой, с изключение на политолозите, не рискува да възнамерява нещата до 2024 година - до идващия избор за президент.

Според него " е риск да обсъждаш тематиката за правоприемник, до момента в който имаш жив, здрав и деятелен президент " и даже да се намеси случайността, измененията все едно ще тръгнат по непредвидим сюжет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР