Руският черноморски флот за втори път в Черно море. Предишните

...
Руският черноморски флот за втори път в Черно море. Предишните
Коментари Харесай

Войната | Русия пак удължи морската блокада в изключителната икономическа зона на България

Руският черноморски флот за повторно в Черно море. Предишните 10-дневни " ракетни и артилерийски стрелби " трябваше да приключат през нощта на понеделник против вторник, само че, както излиза наяве от информация на Службата за навигационна сигурност на Руската федерация, те предстоящо са продължени и за интервала 7-19 август, като регионът отново е разгласен за " краткотрайно рисков за корабоплаване ". Въпросното нападателно държание на съветския военен флот в Черно море към този момент беше разискван в публично изказване на НАТО и основава евентуална заплаха от.Неофициалната военноморска обсада де факто започва на 17 юли, когато така наречен " зърнена договорка " за експорт на украинска селскостопанска продукция с кораби едностранно бе прекъсната от Русия. Заплахите на Москва, че ще приема за противников всички плавателни съдове, акостиращи в украински пристанища, обаче и извозването на артикули продължава, само че през портовете по устието на река Дунав. Украйна от своя страна отвръща със свои контрамерки, в това число с.

Руският черноморски флот за повторно в Черно море. Предишните 10-дневни " ракетни и артилерийски стрелби " трябваше да приключат през нощта на понеделник против вторник, само че, както излиза наяве от информация на Службата за навигационна сигурност на Руската федерация, те предстоящо са продължени и за интервала 7-19 август, като регионът отново е разгласен за " краткотрайно рисков за корабоплаване ". Въпросното нападателно държание на съветския военен флот в Черно море към този момент беше разискван в публично изказване на НАТО и основава евентуална заплаха от.

Неофициалната военноморска обсада де факто започва на 17 юли, когато така наречен " зърнена договорка " за експорт на украинска селскостопанска продукция с кораби едностранно бе прекъсната от Русия. Заплахите на Москва, че ще приема за противников всички плавателни съдове, акостиращи в украински пристанища, обаче и извозването на артикули продължава, само че през портовете по устието на река Дунав. Украйна от своя страна отвръща със свои контрамерки, в това число с.

Удължаването на неофициалната обсада в периметър от Черно море, три четвърти от който се намира в българската ИИЗ и доближава съвсем до териториалните ни води, беше доказано тази заран и от военния министър Тодор Тагарев. " Това, което Русия прави, е ориентирано по-скоро към блокиране на свободната навигация в Черно море - нещо, което се регламентира от интернационалните контракти, които Русия не съблюдава. Като вторична цел това е някакъв вид провокация против нас ", разяснява той в ефира на телевизия Euronews. И добави: " Това е нещо, което единствено по себе си не е неразрешено, не е проблем, в случай че се случва за малко време ".

Според Тагарев страната ни мъчно може да откри сама метод за военно противопоставяне на това, което прави Русия, " на тези провокационни дейности ". Според него обаче в този момент в действителност се схваща какво е да сме част от НАТО. " Има към този момент съюзнически самолети, които разузнават ситуацията. Те имат най-различни качества, постоянно има опция да бъдат привлечени и други съюзнически средства, даже ние независимо да не можем да намерим отговор ", сподели още военният министър. Според него главното нещо, което вършим сега, е точно да обсъждаме със съдружниците нужните дейности и готовността да има увеличаване на наша територия, в случай че това се наложи.
Реклама
Министър Тагарев не се нае да предвижда дали може да се чака отдръпване на съветските кораби от българската ИИЗ в околните дни. " Всичко зависи от сигналите, които ще бъдат подадени - освен от нашето държавно управление, само че и от нашите съдружници ", заключи той.
Свързани публикации Войната | Украйна повреди съветски десантен транспортен съд и танкер в първа офанзива с дронове против износа на нефт 5 август 2023, 11:07 Войната в Украйна | Да чакаме ли нова ескалация в Черно море 3 август 2023, 10:01 Войната | Израелски транспортен съд проби съветската обсада в Черно море 1 август 2023, 12:23 Войната | Русия удължи " ученията " в " изключителната икономическа зона " на България в Черно море 27 юли 2023, 15:11 Проф. Тодор Тагарев: " Замразяване " на войната в Украйна значи единствено бъдещи проблеми с Русия 7 юли 2023, 06:03 Опасен случай сред Русия и Съединени американски щати в Черно море. Какви са рисковете? 14 март 2023, 21:45 Летен сезон по време на война 13 май 2022, 06:32 Украйна изиска натовски бойни кораби в Черно море 8 април 2022, 17:23 Черно море: все по-скъпо и все по-руско 1 април 2022, 06:10 Мините в Черно море към този момент наподобяват на диверсионна интервенция 28 март 2022, 17:57 Противоречиви сигнали за плаващи морски мини в Черно море; България няма да дава военна помощ на Украйна 20 март 2022, 18:02 Мнения Daily - Черно море е Ахилесовата пета на НАТО 3 декември 2018, 17:13
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР