Руските войски в Украйна не се изтеглят, а се прегрупират,

...
Руските войски в Украйна не се изтеглят, а се прегрупират,
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия готви ново настъпление в Украйна

Руските войски в Украйна не се изтеглят, а се прегрупират , съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, разяснявайки изказванията на Москва за " фрапантно понижаване на интензивността на военните дейности " в киевско и черниговско направление, цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

Според Столтенберг, Алиансът към момента не е уверен, че Русия е, защото военните цели на Москва не са се трансформирали от началото на нашествието в Украйна.

След края на руско-украинските договаряния в Истанбул представител на съветското министерство на защитата разгласи коренно понижаване на интензивността на бойните дейности в киевско и черниговско направление.

" Според нашето разузнаване съветските елементи не се изтеглят, а се реалокират на нови позиции. Русия се пробва да ги прегрупира, укрепи и преоборудва ", сподели Столтенберг пред кореспонденти в Брюксел.
 ДНР: Няма по какъв начин още веднъж да станем част от Украйна
ДНР: Няма по какъв начин още веднъж да станем част от Украйна

След като републиката е била приета за самостоятелна от редица страни

" В същото време Русия продължава да оказва напън върху Киев и други градове. Така че чакаме нови настъпателни интервенции, които ще донесат още повече премеждия (на украинския народ) ".

" Не виждаме действителна смяна в съветските задания... Те не престават да реализират задачите си с военни средства ", акцентира генералният секретар на НАТО.

Той добави, че съдружниците от НАТО ще продължат да доставят оръжие на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо.

Още през вчерашния ден високопоставени украински и западни военни представители показаха подозрения по отношение на в Северна Украйна..

" Така нареченото " евакуиране на войските " евентуално е ротация на обособени елементи и води до заблуждение на военното управление на украинските въоръжени сили и основаване на неправилно усещане за отвод от замисъла на окупаторите да обкръжат град Киев ", се споделя във вчерашно изказване на ВСУ, представено от " Укринформ ".

Министерството на защитата на Съединени американски щати също беше извънредно скептично. Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че към този момент единствено " дребен брой " съветски бойци наподобява се отдалечават от Киев . Но това не е " евакуиране ", а " пренасяне " на войски. Руските войски са се " провалили " в опита си да завладяват Киев и са заели отбранителни позиции пред контраатаките на украинците. Русия може да продължи да обстрелва Киев с ракети от разстояние, предизвести Кърби и акцентира, че опасността за Киев не е отминала .

Кърби предизвестява, че всички би трябвало да са готови за огромна атака в други елементи на Украйна. Това не значи и че опасността за Киев е отминала.
 Съединени американски щати трябвало да са подготвени за съветска инвазия в Европа
Съединени американски щати трябвало да са подготвени за съветска инвазия в Европа

Нова тактика на Пентагона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР