Руските войски в окупираната част на Запорожие отново са минирали

...
Руските войски в окупираната част на Запорожие отново са минирали
Коментари Харесай

Руските войски отново минирали АЕЦ Запорожие

Руските войски в окупираната част на Запорожие още веднъж са минирали подстъпите към следената от тях Запорожка АЕЦ. Това оповестява Международната организация за нуклеарна сила, която организира към този момент една година мониторинг и от време на време изрича терзание за сигурността на употребата на нуклеарното оборудване.

Мините са ситуирани сред вътрешната и външната ограда по цялата обиколка на атомното оборудване, това е закрита зона, която е недостъпна за парсонала на станцията.

През ноември месец руснаците са разминирали централата, която пък се намира покрай фронтовата линия в Украйна.

В изказването на генералният шеф на МААЕ категорично се показва, че съществуването на мини опонира на стандартите за сигурност.

Също по този начин тази седмица Запорожката централа за няколко часа е изгубила електроснабдяването за реакторите си по аварийна линия. Този финален случай потвърждава, че рисковете за нуклеарната безвредно и сигурността на нуклеарната централа са непрекъснати. Резервното електроснабдяване е възобновено след осем часа откакто са били включени за употреба два други аварийни източника - трансформатори.

Миналата седмица също по този начин специалистите на МААЕ са разискали с директното управление на АЕЦ Запорожие техническото обслужване на централата, само че не са получили копие от проекта за 2024 година, с цел да се срещнат детайлно с него. На основата на предоставената информация, МААЕ прави извод, че Запорожката нуклеарна централа няма да осъществя комплексният проект за техническо обслужване за 2024 година, което е извънредно значимо за застраховане на сигурността оборудването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР