Руските войски укрепват позициите си във временно окупираната част на

...
Руските войски укрепват позициите си във временно окупираната част на
Коментари Харесай

Украйна: Русия укрепва позиции в Запорожието и Херсон

Руските войски укрепват позициите си във краткотрайно окупираната част на Запорожка област и на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. Те също се пробват да настъпят в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавливка.

Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в последната си оперативна информация, представена от " Укринформ ".

Отбелязва се, че през миналото денонощие в направлението Петропавловка-Новорайск подразделения на Силите за защита на Украйна са напреднали 7 километра и са възвърнали контрола над шест обитаеми места. Подобна е обстановката и в посока Първомайско-Херсон, където украинските войски също си върнаха контрола над шест обитаеми места.

Според Генералния щаб, съперникът се пробва да задържи краткотрайно завзетите територии, като концентрира напъните си върху опити за спиране на дейностите на силите за защита на избрани посоки, подсилване на отбранителните позиции на левия бряг на река Днепър. В същото време съперникът води настъпателни дейности в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавловка.

Отбелязва се, че обитаеми места в Донецка, Луганска, Днепропетровска и Запорожка области са били обстрелвани от врага през миналото денонощие.

По-специално във волинското и полиското направление обстановката не се е трансформирала значително.

Беларус продължава да поддържа съветската въоръжена експанзия против Украйна, осигурявайки ѝ достъп до инфраструктура, територия и въздушно пространство. В момента тече образуването на взаимна руско-беларуска бойна формация.

В други посоки врагът употребява танкове, минохвъргачки и разнообразни типове артилерия за обстрел на обитаеми места. Те са посочени съответно.

в посока Северски съперникът удари региона на село Хремяч в Черниговска област;

в Слобожанско направление - регионите Стрелеча, Тернова, Старица, Охирцево, Вовчанск и Колодязне;

в посоките Купянск и Лиман - регионите Кисливка, Табаевка, Берестовка, Лисна Стинка, Стелмаховка, Мясожаровка, Макеевка, Невске, Ямполовка и Лиман;

в посока Бахмут - регионите на Роздоливка, Яковливка, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Опитне, Курдимовка, Торецк, Ню Йорк и Майорск;

в посока Авдиевка - регионите на Авдиевка, Опитне, Водяне, Первомайске, Невелске, Марьинка, Парасковиевка и Новомихайловка;

в новопавливското и запорожското направление - регионите на Въгледар, Павливка, Новосилка, Нескучно, Новопол, Темировка, Олхивске, Успеновка, Червоне, Хуляйполе, Зализнично, Хуляйпилске, Чаривне, Орихов и Степове;

в посока Южен Бук - регионите на Мусеевка, Илинка и Новокиевка в Днепропетровска област.

Генералният щаб планува, че с цел да се предотврати настъплението на подразделения на отбранителните сили, съветските войски ще усилват укрепителното съоръжение на своите позиции във краткотрайно окупираната територия на Запорожка област.

За да ускорят темповете на инженерните работи, руснаците се пробват да въвлекат цивилното локално население.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР