Китай започна двудневни военни учения около Тайван, като нарече това

...
Китай започна двудневни военни учения около Тайван, като нарече това
Коментари Харесай

Китай започва наказателни военни учения около Тайван

Китай стартира двудневни военни учения към Тайван, като назова това " наказване " за " сепаратистки дейности ", дни откакто самоуправляващият се остров се закле за новия демократично определен водач Лай Чинг-те.

Управляващата комунистическа партия на Китай твърди, че Тайван е част от нейната територия, макар че в никакъв случай не я е направлявала, и се зарече да превземе острова, в случай че е належащо със мощ.

Ученията, които започнаха рано в четвъртък и ще обкръжат Тайван, съставляват първия същински тест за новоизбрания Лай Чинг-те, до момента в който той се пробва да ръководи връзките с могъщия властнически комшия на острова. Китайската национална освободителна войска (НОА) заяви, че е почнала взаимни военни учения с присъединяване на армията, флота, авиацията и ракетните сили в региони към Тайван в 7.45 сутринта в четвъртък.

Ученията се организират в Тайванския пролив – стеснен воден басейн, разделящ острова от континентален Китай – както и на север, юг и изток от Тайван. Те се организират и в региони към отдалечените на Тайван острови Кинмен, Мацу, Укиу и Донгин, ситуирани тъкмо до югоизточното крайбрежие на Китай, се споделя в изказване на командването на Източния спектакъл на PLA.

Пекин осъди речта на Лай при встъпването в служба, по време на която той прикани Китай да спре заплашването на Тайван.

Министерството на защитата на Тайван осъди ученията на Китай като „ ирационални провокации и дейности, които подкопават районния мир и непоклатимост “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР