Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил,

...
Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил,
Коментари Харесай

Повечето руски сили са напуснали атомната централа в Чернобил заради облъчване

Руските войски са почнали да напущат атомната електроцентрала в Чернобил, откакто бойците са били облъчени със обилни количества радиация при копаенето на траншеи на мощно радиоактивен терен

Това заяви държавната енергийна компания на Украйна, представена от Асошиейтед прес и

Украинската държавна ядреноенергийна компания "Енергоатом " сподели през днешния ден, че по-голямата част от съветските войски, открили надзор върху АЕЦ "Чернобил " след нахлуването в Украйна, са напуснали неработещата нуклеарна централа, съобщи Ройтерс.

"Потвърдена е информацията, че окупаторите, завзели атомната електроцентрала "Чернобил " и други обекти в изключителната зона, са си тръгнали в две колони към украинската граница с Република Беларус ", сподели компанията, като добави, че "малък брой " съветски бойци са останали.

Според нея съветските войски са се изтеглили и от близкия град Славутич, където живеят служащите от централата.

"Енергоатом ", не даде информация за положението на бойците и за броя на засегнатите. Но съобщи, че руснаците са се окопали в гората, която се намира в зоната на към този момент затворената централа, където през 1986 година стана най-тежката нуклеарна злополука в света.

Войниците са се "паникьосали при първите признаци на заболяване ", които "се появили доста бързо ", и са почнали да се приготвят за овакантяване, съобщи "Енергоатом ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР