Руските войски са обстрелвали неколкократно тази нощ Харков, като е

...
Руските войски са обстрелвали неколкократно тази нощ Харков, като е
Коментари Харесай

Обстрел и ракети летяха в Харков и Запорожие, ударена е критична инфраструктура

Руските войски са обстрелвали неколкократно тази нощ Харков, като е било прекратено електрозахранването в някои елементи на втория по величина град в Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на известия на локалните управляващи.

Засега няма данни за жертви или ранени.

" Окупаторите удариха сериозна инфраструктура. Имаше към 10 детонации ", заяви в " Телеграм " районният губернатор на Харков Олег Синегубов.

" В някои региони има спиране на електричеството. Спешните екипи са на място ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Кметът на Харков Игор Терехов по-рано сподели, че е имало съветски обстрел към 4:00 часа сутринта, който може да аргументи спиране на електрозахранването, отоплението и водоснабдяването в някои елементи на града.

Най-малко 17 съветски ракети са блъснали за към един час тази заран и град Запорожие в Югоизточна Украйна, заяви изпълняващият длъжността кмет на града Анатолий Куртиев, представен от Ройтерс.

Ракетните набези са били ориентирани против енергийната инфраструктура, посочи Куртиев в " Телеграм " и добави, че сега управляващите събират информация за вреди и възможни жертви.

Медведев: Русия би трябвало да разшири производството на танкове в отговор на военната помощ за Украйна

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели, че Русия би трябвало да построи и модернизира хиляди танкове в отговор на военната помощ, която идва в Украйна, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че откогато Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година държавното управление в Киев желае - и получава - оръжия в диапазона от каски до съвременни танкове от западните сили, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Както знаете, нашият съперник през вчерашния ден молеше в чужбина за самолети, ракети и танкове ", сподели Медведев по време на посещаване в машиностроителния цех " Омсктрансмаш " в сибирския град Омск.

" Как би трябвало да отговорим ", запита Медведев във видеозапис, който той самият популяризира измежду служащите от завода, профилиран апропо и в произвеждане на оръжия. Във видеозаписа той е показан да инспектира бронирани транспортни средства.

" Ясно е, че следователно за нас ще бъде естествено да увеличим производството на разнообразни типове оръжия и военна техника, в това число и на съвременни танкове ", сподели той.

" Става дума за производството и модернизацията на хиляди танкове ", посочи Медведев.

Понастоящем Медведев, който беше съветски президент от 2008 до 2012 година, е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация. Той е считан за непосредствен поддръжник на съветския президент Владимир Путин и абсолютно поддържа войната в Украйна.

В Русия от предишното лято е в действие закон, който разрешава по-тясно насочване на стопанската система към потребностите на армията. Това значи, че обособени браншове могат да бъдат задължени да обезпечават доставки за въоръжените сили.

Москва нееднократно е заявявала, че превъзхожда Киев във военно отношение. От друга страна разследващи служби и военни специалисти постоянно акцентират, че руснаците имат съществени проблеми с оборудването си, напомня ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР