Руските военни блогъри и военни кореспонденти продължават да съобщават за

...
Руските военни блогъри и военни кореспонденти продължават да съобщават за
Коментари Харесай

ISW: Руски военни блогъри опровергават официалната победа

Руските военни блогъри и военни репортери не престават да оповестяват за напредъка на украинската контраатака в най-малко три посоки, само че техните данни не могат да се ревизират от самостоятелни източници. Всички те опонират на изказванията на съветското министерство на защитата за цялостна съветска победа над украинското контранастъпление. Това написа в ежедневния си разбор Институтът за наблюдаване на войната (ISW).

Самото съветското министерство на защитата и съветски източници не престават да настояват, че Русия е победила украинската контраатака в Херсонска област и се възползват от оперативното безмълвие на Украйна.

Украинските сили са почнали да нанасят удари по съветските понтонни фериботи през река Днепър , което подхожда на началото на украинската контраатака. Ефектът от унищожаването на фериботите евентуално ще бъде по-нетраен от този от изваждането на мостовете от строя , тъй че атакуването им има смисъл във връзка с дейни наземни интервенции. Ударени са съветският понтонно-фериботен преход в Лвов, на към 16 км западно от Нова Каховка, както и понтонният преход, построен от баржи, покрай Антоновския пътен мост.



Сателитни фотоси демонстрират, че съветските сили не престават да употребяват фериботи, с цел да трансферират всекидневно лимитирано количество военно съоръжение по река Днепър. Украинските сили от дълго време започнаха старания за заличаване на съветските наземни информационни линии още преди оповестяването на контраофанзивна интервенция, което евентуално демонстрира, че са се заели с дълготрайни старания .

Самата контраатака е координиран развой , за чието вярно осъществяване ще е належащо известно време. Кремъл обаче ще се възползва от неналичието на незабавна победа при град Херсон или от украинското оперативно безмълвие по отношение на напредъка на украинската контраатака, с цел да показа неправилно украинските старания като несполучливи и да подкопае публичното доверие в нейните вероятности.

Руските сили не престават да реагират и да трансформират позициите си в Южна Украйна , евентуално както в отговор на продължаващата украинска контраатака, по този начин и в подготовка за по-широки украински контраофанзиви на изток. Руските сили не престават да трансферират огромни конвои с военно съоръжение от Крим и Мелитопол . Кметът на Мелитопол Иван Федоров също по този начин означи, че съветските сили са отворили към пет военни бази и казарми в Мелитопол и евентуално ще продължат да приготвят защитата към Мелитопол, поради стратегически значимия му Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Ростовска област и Южна Украйна.

Украинската контраатака евентуално е причина за съветското пренасочване и смяна на целите на целия боен спектакъл . Частите, под командването на командващия генерал-полковник Александър Лапин, Централен боен окръг, са се съсредоточили в региона западно на Донецк, отказвайки се от настъплението си към Северск, което допуска, че съветското командване е признало, че не може да организира повече от една настъпателна интервенция по едно и също време.

Украинският общоприет щаб също по този начин заяви, че съветските сили разполагат детайли от новосформирания 3-ти армейски корпус, който частично е формиран от неопитни доброволци , с цел да подсилят подценените съветски позиции в Харковска и Запорожка област.

Кремъл продължава да подхваща ограничения за компенсиране на бойните загуби с старания за образуване на нови подразделения. Главното разследващо ръководство на Украйна (ГРУ) оповестява, че руснаците в Централна и Югоизточна Русия все по-често отхвърлят да се включат като доброволци в бойните дейности в Украйна, заради което Кремъл се обръща към скрита готовност измежду частните военни компании (ЧВК). На процедура частната войска " Вагнер " продължава да е гръбнакът на съветската атака - към 4500-5000 наемници работят в Украйна като щурмови отряди на първа линия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР