Руските военни атакуваха с ракети централния украински град Виница, съобщава

...
Руските военни атакуваха с ракети централния украински град Виница, съобщава
Коментари Харесай

Ракетен обстрел в украинския град Виница

Руските военни нападнаха с ракети централния украински град Виница, оповестява каналът в " Телеграм " на градския съвет на Виница, представен от Руската работа на Би Би Си.

По данни на Държавната работа за изключителни обстановки 12 души са починали, 25 са ранени, а 90 спасители работят на мястото на обстрела.

По предварителни данни на полицията три съветски ракети са блъснали девететажния битов комбинат " Юбилейний ". От ударите са потърпевши и близкият Дом на офицерите и жилищни здания.

" На мястото на ударите е избухнал пожар, огънят се е популяризирал към паркинга. В момента там горят към 50 автомобила. Спасители работят по потушаването на огъня ", се споделя в информацията.

На разсъмване съветската войска е нанесла повече от 10 ракетни удара по украинския град Николаев. Поразена е гражданска инфраструктура. Това заяви ръководителят на взаимния координационен пресцентър на отбранителните сили в южната част на Украйна Наталия Хуменюк, представена от УНИАН.

Ракетен удар е нанесен и в индустриалната зона на Краматорск, Донбас. Информацията е от пост в обществените мрежи на кмета Александър Гончаренко. В някои елементи на града е прекратено електричеството. И през вчерашния ден съветската войска нападна с ракети града.
ТЕМА преди 16 минути 344 преди 54 минути 382 преди 2 часа 886
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР