Руските власти претърсиха тази сутрин жилищата на няколко разследващи журналисти

...
Руските власти претърсиха тази сутрин жилищата на няколко разследващи журналисти
Коментари Харесай

Руските власти претърсиха домовете на разследващи журналисти

Руските управляващи претърсиха тази заран жилищата на няколко проверяващи публицисти и техни родственици, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на възходящ напън върху самостоятелните медии в Русия.

Полицията е обискирала домовете на Роман Баданин, основен редактор на проверяващото интернет издание " Проект ", и на Мария Жолобова, публицист от медията. Полицейски чиновници са претърсили и жилището на родителите на заместника на Баданин, Михаил Рубин. Самият Рубин е бил арестуван покрай жилищната постройка, в която живее Жолобова, и е бил отведен в дома на родителите си.

" Проект " съобщи в профила си в мобилното приложение Телеграм, че обиските са осъществени, откакто медията е дала обещание да разгласява следствие за съветския вътрешен министър Владимир Колоколцев и хипотетичното му благосъстояние. Тя малко след началото на обиските.

По-късно " Проект " сподели, че най-малко две от трите претърсвания са свързани с дело за клюка поради документален филм от 2017 година, по който са работили Баданин и Жолобова. Той е бил за предприемач от Санкт Петербург с хипотетични връзки с проведената престъпност. Не е ясно обаче за какво полицията е подхванала дейности и против Рубин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР