Руските спецслужби предотвратиха серия терористични актове в Крим, планирани от

...
Руските спецслужби предотвратиха серия терористични актове в Крим, планирани от
Коментари Харесай

Руската ФСБ арестува българин в Крим, въоръжавал украински атентатори


„ Руските спецслужби предотвратиха серия терористични актове в Крим, планувани от Главното ръководство на разузнаването (ГУР) към Министерството на защитата на Украйна, чиято цел е била нападение против управлението на района “, заяви държавната организация РИА Новости, цитирайки Федералната работа за сигурност (ФСБ). Според службите в групата задържани има българин – някой си Д. Петранов, с украинско и българско поданство.

Целите на оповестените за терористи били назначеният от Кремъл губернатор полуострова Сергей Аксьонов, ръководителят на локалния парламент Константинов и кметът на Ялта Павленко, а също и обекти на транспортната инфраструктура, се споделя в известието на ФСБ.

Работата на българина Д. Петранов (роден през 1979 г.) била да доставя взривни субстанции и оръжия.

Общо задържаните са 6-има, а единият от тях – Виктор Подвални (с псевдоним Сократ) е сниман да прави признания пред спецслужбите. У арестуваните били открити 5 бомби, детонатори, радиоуправляеми механизми и тракери за следене.

„ Установено е, че уредник и координатор на подготовката на атентатите е офицерът от запаса на военното разузнаване Роман Машовец, който е в близки връзки с началника на украинското разузнаване Кирил Буданов и от 2020 година е зам.-ръководител на офиса на президента на Украйна “, твърди ФСБ.

Според РИА Новости, която с всички сили пропагандира войната на Путин, е бил разрушен и проведен от украинските спецслужби канал за контрабанда на гърмеж от България през Турция и Грузия за Русия. Бомбите били маскирани в електрически котлони, приготвени за експорт. За организацията на контрабандата от България до Русия се занимавала украинката Марина Матушчак.

Пакетите били пращани посредством нищо неподозиращи руснаци, които имали търговски връзки с българската компания на Матушчак, чийто адрес е в столичния квартал „ Лагера “.

ФСБ твърди, че при разпитите всички са признали, че са сътрудничили с военното разузнаване на Украйна за подготовка на терористични актове в Русия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР