Руските специалисти заминават за Турция, където са насрочени разговори за

...
Руските специалисти заминават за Турция, където са насрочени разговори за
Коментари Харесай

Ключови преговори между Русия и Турция

Руските експерти отпътуват за Турция, където са планувани диалози за украинското зърно. „ Надявам се, че ще успеем освен да сложим край, това занапред ще би трябвало да създадат нашите водачи, само че ще можем да обсъдим в детайли разновидностите, за които приказва президентът и които зависят само от тези, които би трябвало да работят с Украйна, които би трябвало да задължат Украйна да обезпечи освобождението на личните си пристанища и тези, които са длъжни да отстранен всевъзможни спънки пред доставката, застраховката, поддръжка на тези кораби, които ще доставят зърно и други хранителни артикули до пристанищата на Европа, а оттова до пристанищата на разрастващите се страни “, сподели съветският външен министър Сергей Лавров, като изрази вярата, че страните там ще съумеят да изработят в елементи механизмите за деблокиране на износа на зърно от Украйна.

Организация на обединените нации неведнъж заявяваше опасността от продоволствена рецесия заради дефицит на зърно. Западът обвиняваше Русия, че се опълчва на доставките на украинско зърно на международните пазари. Москва изрично отхвърли сходни обвинявания.

В същото време киевските управляващи сътвориха доста спънки пред износа на зърно – украинските войски са минирали Черно море, което не разрешава зърно да бъде превозени до международните пазари с кораби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР