Руските сили започнаха поредица от масивни атаки, включващи хиляди войници,

...
Руските сили започнаха поредица от масивни атаки, включващи хиляди войници,
Коментари Харесай

Руските атаки срещу Авдеевка се засилват

Руските сили започнаха поредност от солидни офанзиви, включващи хиляди бойци, както и танкове и бронирани транспортни средства против украински позиции в източната част на страната в региона на град Авдеевка в Донецка област в опит да обкръжат украинските сили , написа " Политико ".

Украинската страна е изгубила надзор над някои позиции в северните околности на Авдеевка, само че военните споделят, че към момента държат основни елементи на индустриалния град , единствено на 20 километра западно от окупирания от Русия град Донецк. Авдеевка е подложена на непрекъснати съветски офанзиви от два дни, а в руините на града горят пожари. Преди войната градът е имал население от 32 000 души. Сега в него са останали към 1700 цивилни.

" Ситуацията е тежка. Втори ден не престават интензивните боеве. Заплахата от обграждане съществува от съвсем година , само че нашите сили не престават да държат отбранителните линии ", сподели Виталий Барабаш, шеф на военната администрация на Адвеевка, пред " Политико " в малко известие от фронтовата линия.

Украинските военни описаха мащаба на офанзивата на брифинг в сряда сутринта.

" Руските нашественици използваха до три батальона, подкрепени от танкове и бронирани машини, ускориха настъпателните дейности в региона на Авдеевка. Украинските бранители отразиха всички противников офанзиви и предотвратиха загуба на линии и позиции ", сподели Андрий Ковальов, представител на украинския общоприет щаб.

Един съветски батальон има към 800 души.

Генерал Александър Тарнавски, локалният пълководец, сподели в обява в " Телеграм ", че неговите сили са унищожили съвсем 100 единици военна техника, в това число изтребител Су-25.

" През миналото денонощие съперникът е нанесъл 26 въздушни удара, водил е 56 бойни сражения и е нанесъл 849 артилерийски офанзиви ", сподели той.

Боевете водят до повишаване на жертвите. Украинското министерство на защитата заяви, че от вторник 840 руснаци са били убити, огромен скок спрямо последните дни; Украйна не оповестява личния брой жертви.

Украински бойци от тази част на фронта оповестяват за интензивни боеве в Авдеевка и нейните околности . " Не познавам обстановката в други региони на фронта, като се изключи Донецк. Но ще кажа, че нашият зложелател интензивно мина в нахлуване. С съоръжение и набези. Особено в посока Авдеевка. Отново се нуждаем от оптималната поддръжка на всички хора ", сподели сержант Егор Фирсов в обява във " Facebook ".

Във вторник сутринта съветските провоенни канали в " Телеграм " се хвалеха с най-силната офанзива против украинските позиции от дни на тази част от фронта. От сряда обаче съветските военни блогери признаха, че украинците към момента държат линията и се съпротивляват на съветските старания да бъдат обградени.

Офанзивата има за цел да хване в капан украинските сили и да подсигурява, че Донецк, най-големият окупиран от Русия град в Украйна, няма да бъде заплашен, написа украинският боен публицист Юрий Бутусов
 Украйна: Русия нападна Авдеевка, само че без триумф
Украйна: Русия нападна Авдеевка, само че без триумф

Руснаците не са съумели да напреднат на никое място

" Авдеевка е от стратегическо значение за Руската федерация, защото този град в действителност е вратата към Донецк - главният информационен център в окупираните територии. И с цел да се закрепи в завладения Донбас, (руският президент Владимир) Путин би трябвало да се реалокира фронтовата линия надалеч от Донецк ", написа той.

Атаката също оказва напън върху украинската войска да измести запаси от южния фронт, където напредва постепенно против укрепената съветска защита, с цел да укрепи позицията си в източната част на страната.

" Руснаците търсят слаби места в нашите отбранителни линии от месеци. Сега те се концентрират върху Авдеевка, с цел да ни принудят да изтеглим силите си от офанзивата към Мелитопол, където украинците напредват ден след ден. Но украинската войска държи линиите, ", сподели Ковальов.

Интензивните боеве изразходват големи количества оръжия и муниции, нещо, което Киев ще се опита да укрепи на поредност от срещи на НАТО, които се организират в Брюксел, започвайки в сряда.
 ISW: Кремъл отново смени командира на 58-а войска в Запорожка област
ISW: Кремъл отново смени командира на 58-а войска в Запорожка област

НАТО сподели още веднъж поддръжка за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР