Руските сили възнамеряват да завземат части от Източна и Южна

...
Руските сили възнамеряват да завземат части от Източна и Южна
Коментари Харесай

Русия обяви намерение да "освободи" анексираните територии в Украйна

Руските сили имат намерение да завземат елементи от Източна и Южна Украйна, които Москва разгласи за своя територия. Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, от чието изявление през днешния ден стана ясно, че задачите на военната акция към момента не са ясно избрани, само че въпреки всичко имат някакви граници.

Руската федерация разгласи, че е анексирала четири области на Украйна - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, след провеждането на така наречен референдуми през септември. Резултатите от тях бяха отхвърлени като подправени и противозаконни от Киев, Запада и множеството страни в Организация на обединените нации.

Нито една от областите не е напълно под съветски надзор, а Кремъл по този начин и не обясни каква част от тях счита за свои. Запитан дали Русия възнамерява да причисли още територии отвън четирите области, Песков сподели:

" Не е ставало дума за това. Най-малкото не е имало изказвания по тематиката. Но въпреки всичко следва още доста работа за освобождение на териториите. В някои от новите области на Руската федерация има окупирани територии, които би трябвало да бъдат освободени. Имам поради част от Донецката национална република, както и това, което стана част от Руската федерация, а по-късно беше окупирано още веднъж от украинските войски. "

Украйна изтласка съветските сили от дребен регион на Луганска област, а предишния месец съветската войска напусна всички елементи на Херсонска област, които контролираше на западния бряг на река Днепър, в това число основния град - Херсон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР