Руските сили продължават антитерористичната операция в пограничната с Украйна Белгородска

...
Руските сили продължават антитерористичната операция в пограничната с Украйна Белгородска
Коментари Харесай

Русия: Прочистването на терористи от Белгородска област продължава

Руските сили не престават " антитерористичната интервенция " в пограничната с Украйна Белгородска област, заяви губернаторът ѝ, представен от Ройтерс.

" Прочистването на територията (на областта) от министерството на защитата в съдействие с правоохранителните органи продължава ", съобщи Вячеслав Гладков в обществената мрежа " Телеграм ", съобщи Българска телеграфна агенция. Вчера съветските управляващи оповестиха, че в Белгородска област са навлезли украински диверсанти. В " Туитър " консултант на президента на Украйна съобщи, че държавното управление в Киев следи деликатно протичащото се в Белгородска област, само че акцентира, че Украйна " няма нищо общо с него ".

Украинското издание " Громадске " заяви, като се базира на украинското военно разузнаване, че офанзивата е дело на две въоръжени съветски опозиционни групировки, " Легионът " Свобода за Русия " и " Руският доброволчески корпус " - и двете формирани от съветски жители.

Вчера Гладков съобщи, че минимум осем души са ранени, и сподели още, че има нанесени вреди на няколко здания. По думите му доста локални поданици са напуснали домовете си. Губернаторът уточни, че е лимитирал напредването и известията в региона.

Гладков разясни, че нощес две здания са били нападнати с дронове, и акцентира, че към момента не е допустимо хората да се приберат по домовете си.

Евакуираха хиляди поданици на съветския Белгород поради открит експлозив
" Обръщам се към жителите на Грайворонски регион, които краткотрайно напуснаха домовете си - към момента не е допустимо да се приберат в тях ", сподели той.

По думите му жена е умряла по време на евакуацията през вчерашния ден, има и данни за още двама ранени. Първостепенната задача през днешния ден е да достигнем до тях, съобщи губеранторът.

" Руският доброволчески корпус " популяризира нощес видеокадри, за които твърди, че демонстрират по какъв начин негов войник ревизира пленена съветска бронирна машина. За различен показан видеозапис се показва, че на него се вижда по какъв начин бойци на корпуса се придвижват с бронирана машина по извънградски път.

В съветски и украински канали в обществените мрежи се появиха и фотоси и видеозаписи, както се твърди, с пленени съветски военнослужещи и документите им за идентичност.

Истинността на изнесените данни не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник.

Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че президентът Владимир Путин е известен за протичащото се в Белгородска област, и добави, че са подхванати дейности за прогонване на " диверсантите ", заяви РИА Новости.

В канала " База " в обществената мрежа Телеграм, който е непосредствен до съветските специфични служби, беше посочено, че има индикации за боеве в три селища, ситуирани на основния път от границата към вътрешността на Русия. В Телеграм канала " Отворен Белгород " се отбелязва, че е прекратено електро-и водоснабдяването на няколко селища в региона.

" Легионът " Свобода за Русия " заяви в Туитър, че е " освободил изцяло " пограничния град Козинка, и добави, че предните му елементи са достигнали до районния център град Грайворон, който се намира пò на изток в региона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР