Руските сили нанесоха днес удари по южната украинска Одеска област

...
Руските сили нанесоха днес удари по южната украинска Одеска област
Коментари Харесай

Нова драма в Украйна! Къде удари Русия

Руските сили нанесоха през днешния ден удари по южната украинска Одеска област и град Днепър за пръв път от седмици насам, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нахлуване на фона на опасенията, че Москва е почнала следващия огромен ракетен обстрел, заяви Асошиейтед прес.

В Одеска област е била изумена инфраструктурна цел, заяви губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за опасност от " масиран ракетен обстрел " на цялата територия на Украйна. За голям брой детонации се оповестява и в Днепър, където са развалени два инфраструктурни обекта и е ранен минимум един човек, съгласно заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.
-->
Системите за противовъздушна защита са се задействали и в централната част на Киевска област, заяви губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и Ровненска области приканиха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата опасност от ракетни удари. Във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата до момента офанзива против украинската енергийна инфраструктура, вследствие на която ракета попадна и в Полша, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак назова ударите по енергийни обекти " наивна тактичност на страхливи неудачници ". В Телеграм той написа: " Украйна към този момент устоя на извънредно тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха съветските страхливци``. Ермак прикани украинците да не подценяват сирените за въздушна паника.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР