Руските сили атакуваха Украйна с крилати ракети и безпилотни летателни

...
Руските сили атакуваха Украйна с крилати ракети и безпилотни летателни
Коментари Харесай

Русия не спира с ракетните удари по Украйна

Руските сили нападнаха Украйна с крилати ракети и безпилотни летателни апарати и през тази нощ. Това заяви УНИАН. Според формалния канал на украинските въоръжени сили в Телеграм в 03:11 ч. са регистрирани изстрелвания на крилати ракети „ Калибр “ от Черно море. Освен това е обявено за опасност от безпилотни летателни апарати в редица украински райони.

По-късно бе оповестена паника във Виницка, Черкаска, Кировоградска, Одеска и Запорожка област. По-рано в Кировоградска област бяха чути детонации – от Военновъздушни сили обявиха, че това е дело на противовъздушната защита.

Вечерта Оперативното командване „ Юг “ заяви, че съветските нашественици правят ротация на ракетни установки в Черно море.

Към 17:00 ч. в бойна подготвеност оставаха два носителя на ракети земя-въздух с общ залп до 16 ракети „ Калибър “. Военните предизвестиха за доста висока степен на ракетна заплаха.

Наталия Хуменюк, представител на Южното оперативно командване на украинската войска, съобщи в неделя, че в последно време руснаците употребяват управляеми въздушни бомби доста по-рядко.

„ Те не са се отказали от бомбардировките с управляеми авиационни бомби, само че явно те са по-малко. Преди бяха 3-4 пъти дневно, по-късно стигнаха до 2-3, а в този момент в действителност е по един случай дневно, като предписание “, цитират украинските организации думите на Хуменюк. Най-вероятно това се дължи на обстоятелството, че руснаците преоборудват тези управляеми въздушни бомби от остарелите бомби.

Рано сутринта от Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че тази нощ съветските военни са изпратили 17 дрона камикадзе, като 13 от тях са били свалени. Останалите не са достигнали своите цели. По предварителна информация няма загуби – израз, с който се показва, въпреки и с уточнението, че информацията не е дефинитивна, че няма жертви и съществени вреди.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР