Руските сили атакуваха с дронове тази нощ украинските градове Харков

...
Руските сили атакуваха с дронове тази нощ украинските градове Харков
Коментари Харесай

Масирана атакака с дронове в Одеса и Харков. Има жертви

Руските сили нападнаха с дронове тази нощ украинските градове Харков и Одеса. Тревога беше оповестена и в Николаевска област.

Според Южните отбранителни сили няколко групи дронове са се насочили тази нощ към региона на Одеска област от Черно море. В резултат на нападението в Одеса се е срутила част от жилищна постройка, заяви кметът на града Генадий Труханов. По думите му, кварталът е гъсто обитаем, на мястото работят спасители. Отломките се разчистват и под тях може да има хора. Засега се оповестява за една жертва - млад мъж и за няколко ранени.

Началникът на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов заяви, че при нахлуване с дрон против Харков са били счупени прозорците на няколко високи здания, а няколко коли изцяло са изгорели, има нанесени вреди по гаражи. Към момента не се оповестява за потърпевши хора.

Във втория по величина украински град по-рано се състоя среща сред президента Володимир Зеленски и нидерландския премер Марк Рюте. Подписано беше съглашение за сигурност, което ще даде на Киев военна помощ в размер на 2 милиарда евро през тази година. На конференция украинският президент сподели, че Украйна работи за отбрана на жителите на Харков от непрекъснатите съветски ракетни офанзиви. Той добави, че е мъчно да се смъкват множеството от ракетите, летящи към града, по тази причина страната обмисля различен проект за отбраната му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР