„Руските медии покриват само една гледна точка – тази на

...
„Руските медии покриват само една гледна точка – тази на
Коментари Харесай

Бивша водеща от "Първи канал": Дори веднага да свърши войната, Русия ще страда десетилетия наред


„ Руските медии покриват единствено една позиция – тази на Кремъл. Другите нямат никакъв късмет “. Това са думи на Жанна Леонидовна Агалакова – водеща на новините, а в следствие сътрудник в Париж и Ню Йорк на съветския „ Първи канал ". Напуска го преди дни като митинг против войната в Украйна и пропагандата в Русия, съобщи тя от Париж, където се усеща в сигурност.

До 2005 година година Жанна Леонидовна Агалакова води вести по „ Първи канал ". Последователно по-късно е сътрудник на малкия екран в Париж, Ню Йорк и още веднъж в Париж. Подава оставката си на 3та март. Съгласява се да приказва пред водещи международни медии, единствено при изискване, че срещата е в седалището на „ Репортери без граници “ в Париж. И още едно изискване, което не се разяснява: без обособени изявленията!

Днес, тази ни среща има една цел – желая да ме чуят в Русия, желая там да схванат за пропагандата и да търсят други източници на информация.

Питам Жанна Леонидовна за какво с изключение на в Русия, редица европейци считат, че фрагментите от Украйна са подправена вест, само че имат вяра в това, което тя към този момент назовава „ агитация ".

„ Властта игра по доста сензитивна струна за всеки руснак. Заради драмата през Втората международна война, когато загубихме 27 милиона души. Когато в Русия се произнесе думата „ нацизъм “, всички реагираме еднообразно: би трябвало да се унищожи. Русия в никакъв случай не се сподели, че извънредно дясната партия в Украйна даже няма места в Народното събрание. Когато се приказва, че в Украйна има нацисти, всички се подвигаме, с цел да продължим делото на дедите ни “, показва Жанна Леонидовна.

„ Дори в този момент незабавно да свърши войната, моята страна Русия ще страда десетилетия наред “, счита някогашната телевизионна водеща. Западът също е виновен, разяснява тя. Заради глобите, които в този момент се постановат.

„ Ужасявам се при всяка информация, че следващ европейски университет приключва работа с съветски сътрудници, че съветски актьори и музиканти към този момент не могат да се изявяват. Вие убивате съветската просвета “, споделя Жанна Леонидовна.

Каква е позицията на съветските публицисти, които не престават да работят в родината си, към информацията, която самите те популяризират?

„ По-голямата част от публицистите не желаят да го вършат, само че са в клопка. Те имат фамилии, имат възрастни или заболели родители, имат деца, по тази причина са в клопка. Нищо не могат да създадат във военно време. Аз можах, тъй като съм тук, в Париж, във Франция, не съм застрашена. Но там, в случай че излезеш с афиш на който написа безусловно две думи, нищо повече - е тогава, прекарваш нощта в полицията. Аз съм от поколението на „ перестройка “ и „ публичност “ от 80-те и 90-те години, по тази причина станах публицист, по тази причина и приказвам през днешния ден “, приключва към този момент някогашната звезда от съветския ефирен екран.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР