Руски висши представители заговориха за възможно използване на тактически ядрени

...
Руски висши представители заговориха за възможно използване на тактически ядрени
Коментари Харесай

Джо Байдън: Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 година

Руски висши представители заговориха за допустимо потребление на тактически нуклеарни оръжия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че заплахата от нуклеарен Армагедон е на най-високото си ниво от Кубинската рецесия през 1962 година насам, съобщи Асошиейтед прес. Той сподели това, откакто съветски висши представители заговориха за допустимо потребление на тактически нуклеарни оръжия, откакто претърпяха обилни провали в осеммесечната инвазия в Украйна.

В тирада на събитие за набиране на средства за акцията на Демократическата партия за Сената Байдън съобщи, че съветският президент Владимир Путин " не се майтапи, когато приказва за потребление на тактически нуклеарни оръжия, биологически или химически оръжия ".

" Не сме били изправени пред вероятността за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна рецесия ", сподели Байдън. Той оспори и съветската нуклеарна теория, като предизвести, че потреблението на тактическо оръжие с по-малка мощ може бързо да излезе от надзор и да докара до световно заличаване.

" Не мисля, че е допустимо да се употребява тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон ", означи Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да употребява оръжия за всеобщо заличаване в Украйна, защото се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали смяна в нуклеарните сили на Русия, която да изисква смяна в готовността на американските нуклеарни сили.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР