Руски учени разработиха и завършиха първата фаза от клиничните изпитвания

...
Руски учени разработиха и завършиха първата фаза от клиничните изпитвания
Коментари Харесай

Възможно ли е? Какво подготвят за Путин

Руски учени създадоха и приключиха първата фаза от клиничните изпитвания на лекарство срещу стареене. То усилва продължителността и качеството на живот. Завършването на цялостния цикъл от проби и навлизането на пазара се чака в границите на 10 години, заяви заместник-деканът на Факултета по биоинженерство и биоинформатика на Московския държавен университет - Дмитрий Виленски пред ТАСС, осведоми България Он Еър.

Той посочи, че по време на предклинични тествания е потвърдено, че лекарството, кръстено " Пластомитин ", удължава живота на животните. Тествания са правени върху мишки, дрожди, плодови мушици, риби, кучета, зайци. Резултатите зависят от дозите, изискванията на развъждане на животните. Мишките, които са получавали лекарството с вода през целия си живот, имат доста по-добри индикатори във връзка с стареенето от мишките от контролната група.
-->
" Много болести, свързани със старостта, към този момент са тествани върху животни. Всичко води до обстоятелството, че можем да забавим стареенето при животни ", сподели Виленски. 

Лекарството е посочило, че не крие опасности при разнообразни типове животни.

Той приказва по време на форума на иноваторите IN`HUB в Новосибирск.

" Сред хипотезите за аргументите за стареенето е, че то е присъщо на живите организми по постепенен път и в избран миг от живота човешкият организъм стартира интензивно да синтезира рискови субстанции, отравяйки себе си. Ние сме в положение да синтезираме голямо количество токсини, едно от нездравословните субстанции, които се създават в човешкото тяло, са свободните радикали. Колкото по-възрастен е индивидът, в тялото му се натрупват от ден на ден отровиот тази отрова и тогава стареенето е постепенно отравяне на организма, което се получава от свободните форми на кислорода ", изясни той и добави,

Под управлението на акад. Владимир Скулачев е създадено веществото SkQ1 - мощен антиоксидант, кадърен да прониква в митохондриите и да се бори със свободните форми на О2 непосредствено на мястото на тяхното произвеждане. " Действа като типичен антиоксидант, свързва свободните радикали, обезврежда – за разлика от баналните антиоксиданти, може да се употребява неведнъж “, сподели Виленски.

Той посочи, че всички разработки и медикамети са патентовани.

Данните за сполучливите тествания идват на фона на серия от подозрения, свързани със здравословното положение на съветския президент Владимир Путин. Дали той персонално ще реши да се тества лекарството срещу стареене - следва да забележим в идващите години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР