Руски ракети днес поразиха град Никопол в южната част на

...
Руски ракети днес поразиха град Никопол в южната част на
Коментари Харесай

Русия продължава да обстрелва украински градове и засилва своите операции

Руски ракети през днешния ден поразиха град Никопол в южната част на Украйна , като през последните дни при сходни удари са починали десетки хора, а министерството на защитата в Москва сподели, че е наредило на силите си да засилят своите интервенции, съобщи Ройтерс.



Двама души са починали в украинския град Никопол, оповестиха незабавните служби, откакто регионалният шеф Валентин Резниченко сподели, че в града са паднали повече от 50 съветски ракети " Град ".

Фокусът на войната, която навлезе в своя пети месец, се реалокира в Донбаския район в Източна Украйна, само че съветски сили нанасят ракетни удари по градове в други елементи на страната и спорът стартира да се трансформира от ден на ден във война на безсилие, отбелязва Ройтерс.

Говорител на украинското министерство на защитата сподели през вчерашния ден, че единствено 30% от съветските удари поразяват военни цели, а останалите падат върху цивилни обекти. Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници. Украйна сподели, че към 40 души са починали при такива ракетни офанзиви през последните три дни.



Миналата вечер съветски ракети поразиха град Днипро, който се намира на към 120 километра северно от Никопол. Те са предизвикали гибелта на трима души и са ранили други 15, сподели в свое известие в " Телеграм " регионалният шеф на Днипропетровска област. Той добави, че ракетите са поразили промишлено дружество и улица до него. В свое изказване от през днешния ден съветското министерство на защитата съобщи, че съветските въоръжени сили са унищожили цех в град Днипро, произвеждал елементи за балистични ракети " Точка-У ". То добави, че съветски сили също по този начин са свалили три украински самолета и два хеликоптера.

Тази нощ съветски удар порази град Чухуев в североизточната част на Украйна и аргументи гибелта на трима души, в това число 70-годишна жена, заяви регионалният шеф на Харковска област. Той добави, че още трима души са били ранени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР