Руски бомбардировки по-рано тази седмица са нанесли значителни щети на

...
Руски бомбардировки по-рано тази седмица са нанесли значителни щети на
Коментари Харесай

Русия бомбардира украински водноелектрически централи

Руски бомбардировки по-рано тази седмица са нанесли обилни вреди на две водноелектрически централи в Украйна и те към този момент не работят заяви през днешния ден държавна енергийна компания " Укренерго ", представена от Ройтерс.

" Към днешна дата цялото произвеждане на електрическа енергия от водноелектрически централи е претърпяло опустошителни вреди ", се споделя в изказване в приложението за известия " Телеграм ", прибавя Българска телеграфна агенция.

Енергийната компания добавя, че ще са нужни обилни финансови запаси и старания за премахване на вредите и възобновяване на работата на централите.

Малко по-рано руският заместник външен министър Сергей Рябков съобщи, че Русия предизвестява западните си съперници, че се усеща задължена да ускори нуклеарното си въздържане поради това, което приема за " курс към ескалация ",предава Ройтерс.

Рябков беше представен от държавната осведомителна организация РИА Новости, че Русия въпреки всичко няма да промени нуклеарната си теория, която позволява използването на нуклеарно оръжие при положение на екзистенциална опасност за страната.

" В момента няма смяна в това отношение. Но самата обстановка се трансформира, тъй че методът, по който главните документи по тематиката се отнасят до потребностите за обезпечаване на сигурността ни, е обект на непрекъснат разбор ", съобщи Рябков.

" Предупреждаваме своите съперници, че тяхната траектория на ескалация ни изправя, несъмнено, пред нуждата да предприемем ограничения, които в действителност значат усилване на нашите ограничения за въздържане ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че ученията, свързани с съветските тактически нуклеарни оръжия, оповестени по-рано тази седмица от Москва, са част от въпросните ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР