Руската нападателна война в Украйна е нанесла огромни щети: от

...
Руската нападателна война в Украйна е нанесла огромни щети: от
Коментари Харесай

Войната в Украйна: щети за 565 милиарда долара


Руската нападателна война в Украйна е нанесла големи вреди: от Киев оповестяват за вреди в размер на 565 милиарда $. 8000 км. улици и 10 млн. кв.м. жилищна повърхност са развалени или изцяло разрушени.

Мариупол - разрушени жилищни здания

е нанесла дотук вреди за над 564,9 милиарда $, гласят данни на украинското министерство на стопанската система. В тази сума са включени и разрушенията на инфрастуктурата, загубите на икономическата мощ и други фактори, уточни министърката на стопанската система Юлия Свириденко. По нейните думи по време на войната в Украйна към този момент са били развалени или изцяло опустошение 8000 километра улици и 10 милиона квадратни метра жилищна повърхност.

Киев: Най -малко 143 убити деца

Според пълномощничката по човешки права на украинския парламент Людмила Денисова, от началото на войната в Украйна са били убити минимум 143 деца, а 216 са били ранени. Тези данни обаче не са доказани от самостоятелна страна.

Разрушен мост край Киев

сега, защото непрекъснатите набези на съветските войски просто не го разрешават, сподели още Денисова.

Реалният брой на жертвите е евентуално доста по-голям

По данни на Организация на обединените нации в продължаващата към този момент повече от месец война в Украйна са били убити 1119 цивилни жители, а 1790 са били ранени. Реалният брой на жертвите обаче евентуално е мног опо-висок, допускат от Организация на обединените нации. Причината: изключително от Мариупол, Харков и Суми, които са под засилен обстрел, няма достоверни данни.

***

Вижте и това видео от нашия списък - от втория ден на войната:
Ден втори от войната: вижте по какъв начин осъмна Киев
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР