Руската инвазия в Украйна е тактически и стратегически провал, заяви

...
Руската инвазия в Украйна е тактически и стратегически провал, заяви
Коментари Харесай

Руската инвазия в Украйна е тактически и стратегически провал

Руската инвазия в Украйна е " тактически и стратегически неуспех ", съобщи на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации полският министър на външните работи Збигнев Рау, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Рау регистрира, че в следствие Москва е трансформирала своя метод и " нападна цивилни " цели. Това е " държавен тероризъм ", акцентира полският външен министър, чиято страна е ротационен ръководител на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) тази година. Той даде обещание, че виновните за такива набези " ще бъдат съдени ". Полша, която граничи с Украйна, е измежду водещите поддръжници на своята съседка пред лицето на съветската експанзия.

Русия ме упреква, че не съм неутрален, напомни полският външен министър и акцентира, че " безпристрастността свършва там, където стартират нарушаванията на интернационалното филантропично право ". В рамките на ОССЕ " Русия имаше всички благоприятни условия да работи по дипломатически път за разпръскване на своите опасения и безпокойства в региона на сигурността ", означи Збигнев Рау. Той изрази страдание, че се е сбъднал " най-лошият сюжет ". " Ще посетя скоро Молдова и Западните Балкани, с цел да събера поддръжка за слагане на завършек на войната и за предоставяне на нов подтик на ОССЕ ", заяви полският външен министър. На конференция след съвещанието той още веднъж прикани Русия да приключи военните дейности и да спомага за " спокойно решение на сегашната рецесия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР