Руската Газпромбанк съобщи днес, че венецуелската национална петролна компания Петролеос

...
Руската Газпромбанк съобщи днес, че венецуелската национална петролна компания Петролеос
Коментари Харесай

Газпромбанк: Венецуелската петролна компания е открила сметките си при нас преди години

Руската " Газпромбанк " заяви през днешния ден, че венецуелската национална петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA) е разкрила сметките си в банката преди няколко години и скоро не е откривала нови, съобщи Ройтерс.

Снощи организацията заяви, че Петролеос де Венесуела е поискала от клиентите на взаимните си компании да внасят сумите от петролните продажби в сметка, открита неотдавна в " Газпромбанк ". Ройтерс се базира на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп. Прехвърлянето на сметките се изяснява със глобите, въведени от Съединени американски щати против Венецуела, съобщи Българска телеграфна агенция.

Подчертаваме, че няма открити нови сметки и банката не възнамерява да открива нови сметки, показва Газпромбанк.

Американската администрация вкара наказания против Петролеос де Венесуела на 28 януари, напомня ТАСС. Същевременно американското министерство на финансите даде обещание да стартира да издава краткотрайни лицензи, които разрешават да се вършат някои преводи на петролно-газовата компания. Освен това Вашингтон съобщи на самопровъзгласилия се за краткотраен президент на Венецуела Хуан Гуайдо контрола върху част от венецуелските активи в американски банки. Според уверенията на Вашингтон американската страна се пробва да окаже оптимално въздействие, тъй че венецуелският президент Николас Мадуро да се насочи към предварителни президентски избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР