Руската фигуристка Камила Валиева беше допусната до индивидуалния турнир на

...
Руската фигуристка Камила Валиева беше допусната до индивидуалния турнир на
Коментари Харесай

Взеха решение за 15-годишната фигуристка в Пекин

Руската фигуристка Камила Валиева беше позволена до самостоятелния шампионат на Олимпиадата.
Това стана ясно, откакто Спортният трибунал (КАС) отхвърли жалбите на Международния олимпийски комитет (МОК), Международния кънки съюз (ИСУ) и Международната антидопингова организация (ВАДА), които оспориха решението на Руската андитопингова организация (РУСАДА) да възвърне на 9 февруари правата на фигуристката Камила Валиева, в чиято проба бе открит неразрешеният медикамент триметазидин. Според КАС Валиева се явява предпазено лице, тъй като е малолетна.

На 25 декември 2021 година Валиева даде позитивна допинг проба за триметазидин. Резултатите от анализите бяха показани от стокхолмската лаборатория на 7 февруари по време на Олимпийските игри в Пекин.

От МОК оповестиха, че към момента не е взето решение за това кой ще получи златния орден в отборната конкуренция по фигурно пързаляне, която приключи на 7 февруари и Валиева оказа помощ на Русия да приключи преди всичко. Решение за това ще бъде взето по-късно, оповестиха от МОК.

Ето и най-важното от решението на КАС:

" Комисията прегледа основополагащите правила, като правдивост, пропорция, непоправима щета и условен баланс на ползите сред Заявителите и Спортистката, която не е дала позитивна проба по време на олимпиадата в Пекин, само че все пак досега чака решение по дисциплинарна процедура за позитивен тест от декември 2021.

Съдиите решиха още, че недопускането на състезателката до конкуренцията на зимната олимпиада при тези условия би и нанесъл на непоправими вреди. КАС също по този начин акцентира, че има съществени проблеми, които са свързани с несвоевременното известяван за резилтатите от допинг теста на спортистката, извършен през декември 2021. Това е попречило на спортистката да предяви в точния момент юридически стъпки в своя изгода. Късното известяван на спортистката не е нейна неточност. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР